Newsroom

Newsroom

Νέα επίδειξη "ήθους" από τη ΝΔ: Στα ψηφοδέλτια της ο καταδικασμένος Ευάγγελος Μπαλάσκας (έγγραφο)

Οι επιλογές για τα ονόματα που προκρίθηκαν για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ προκαλούν εύλογα ερωτήματα. Στην λίστα των υποψήφιων βουλευτών…

mpalaskas euaggelos

Οι επιλογές για τα ονόματα που προκρίθηκαν για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ προκαλούν εύλογα ερωτήματα.

Στην λίστα των υποψήφιων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συγκαταλέγεται ο καταδικασμένος πρώην Νομάρχης Κιλκίς, Ευάγγελος Μπαλάσκας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ereportaz.gr.

Το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης καταδίκασε  τον Φεβρουάριο του 2014, τον πρώην Νομάρχη σε φυλάκιση δύο χρόνων, με τριετή αναστολή.

Η υπόθεση αφορούσε τα πλαστά αναπηρικά πάσο που είχε εκδώσει η νομαρχία Κιλκίς, προκαλώντας ζημιά περίπου 1 εκατ. ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο τότε νομάρχης Κιλκίς, από τον Ιανουάριο 2007 έως το Νοέμβριο 2008, βεβαίωσε ότι στο νομό υπάρχουν συνολικά 10.211 άτομα με αναπηρίες, ενώ ο πραγματικός αριθμός των δικαιούχων ήταν 2.218.

Οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες και υπεραμύνθηκαν της αθωότητάς τους, αλλά δεν έπεισαν το Δικαστήριο.

Ο έλεγχος του ΣΔΟΕ και η δίωξη για κακούργημα

Ο πρώην Νομάρχης έχει βρεθεί και στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ. Μετά απο έλεγχο που έγινε, ο κ. Μπαλάσκας κλήθηκε σε απολογία και τελικά του καταλογίστηκε πρόστιμο 200.000 ευρώ.

2_88.jpg

 

 

Παράλληλα, του έχει ασκηθεί δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα η οποία βρίσκεται στον ανακριτή Κιλκίς, μετά από επώνυμη μήνυση που έγινε τον Μάρτιο του 2007.

 

Πηγή: ereportaz.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…