Νέα επεισόδια στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Ένταση επικράτησε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι του Σαββάτου στον άτυπο καταυλισμό που έχουν στήσει πρόσφυγες και μετανάστες δίπλα από τη δομή φιλοξενίας Διαβατών, καθώς μεγάλη ομάδα ατόμων επιχείρησε να απομακρυνθεί από την περιοχή με σκοπό να προχωρήσει προς την κατεύθυνση των συνόρων.

diavata

Οι συγκεντρωμένοι που κινήθηκαν εναντίων των αστυνομικών άναψαν φωτιές στο σημείο ενώ το σύνθημα τους είναι «open – open», αναφερόμενοι στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βόρεια Μακεδονία. Όταν άρχισαν να πλησιάζουν τον αστυνομικό κλοιό, έγιναν ρίψεις δακρυγόνων προκειμένου να οπισθοχωρήσουν, με τους μετανάστες να απαντούν πετώντας πέτρες. 

Νωρίτερα, είχε αρχίσει η σταδιακή αποχώρηση κάποιων προσφύγων και μεταναστών με προορισμό τα Γιάννενα και με ενδιάμεσο σταθμό περιοχή της Κοζάνης.

Διαμεσολάβηση του υπουργείου

«Εμείς κάναμε το πρωί μία διαμεσολάβηση με διερμηνείς, δημιουργήσαμε μία ομάδα εκπροσώπων των προσφύγων και μεταναστών να μας πουν τι επιθυμούν, δώσαμε διαβεβαιώσεις ότι θα εξασφαλίσουμε την επιστροφή των ανθρώπων αυτών στις δομές που φιλοξενούνταν το προηγούμενο διάστημα. Παράλληλα επισημάναμε ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έχει καμία τιμωρητική πρόθεση για όσους έφτασαν εδώ στα Διαβατά, δεν θα αλλάξει κάτι σε ό,τι τους παρείχαμε μέχρι σήμερα», σημείωσε από τη πλευρά του ο κ. Ράγκος σε δηλώσεις του νωρίτερα.

Παράλληλα συνεχίζεται η καταγραφή προσφύγων και μεταναστών που έχουν εκφράσει την επιθυμία να αποχωρήσουν από τον άτυπο καταυλισμό και να επιστρέψουν στις δομές τους.

«Ετοιμάζονται οι επόμενες καταστάσεις για την επιβίβαση. Οι πιο ψύχραιμοι και λογικοί κινητοποιούνται και θα αποχωρήσουν. Όλη μέρα θα συνεχίσουμε την προσπάθεια την οποία κάνουμε από κοινού με την αστυνομία», κατέληξε ο κ. Ράγκος.
 

 

Πηγή Βίντεο : Seleo.gr  -Φωτό: Twitter/Γιώργος Μουτάφης

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ