Σταυρούπολη: Στη δημοσιότητα σοκαριστικό βίντεο με αίματα – Δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές

Πάνω τους βρέθηκαν μαχαίρια, σιδερογροθιές κι ένας κόφτης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, κατείχαν μαχαίρια, ενώ φέρονται να κατευθύνονταν προς το σχολείο, όταν ξέσπασαν τα επεισόδια προς συνδρομή των ατόμων που βρίσκονταν εντός του συγκροτήματος.

5386909

Σε συνολικά έξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία μετά τα πρωινά επεισόδια στο ΕΠ.ΑΛ. Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Συνολικά προσήχθησαν από την ευρύτερη περιοχή 40 άτομα, από τα οποία αφέθηκαν ελεύθερα τα 34. 

Οι συλληφθέντες είναι όλοι ανήλικοι, 15 έως 17,5 ετών, ενώ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για οπλοκατοχή και, κατά περίπτωση, για απείθεια. Σύμφωνα με την αστυνομία, πάνω τους βρέθηκαν μαχαίρια, σιδερογροθιές κι ένας κόφτης.

Ήδη, οι πρώτοι τρεις ανήλικοι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα που άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για παράβαση του νόμου περί όπλων. Αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού ορίστηκε δικάσιμος για τον Φεβρουάριο ενώπιον του Δικαστηρίου Ανηλίκων Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τη δικογραφία, κατείχαν μαχαίρια, ενώ φέρονται να κατευθύνονταν προς το σχολείο, όταν ξέσπασαν τα επεισόδια προς συνδρομή των ατόμων που βρίσκονταν εντός του συγκροτήματος.

Αποκαλυπτικό βίντεο από την επίθεση

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Κανονικά θα λειτουργήσει αύριο το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, όπως δήλωσε ο αν. περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θωμάς Μπαχαράκης, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, το μεσημέρι, στο σχολείο, με τη συμμετοχή και του δημάρχου Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

«Κανονικά θα λειτουργήσει, ελπίζουμε να μην έχουμε επεισόδια. Είναι κάτι που εξελίσσεται δυναμικά, δεν μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει αύριο. Είμαστε εδώ για να το παρακολουθήσουμε και να δράσουμε, αν χρειαστεί, άμεσα», τόνισε ο κ. Μπαχαράκης, σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη, ενώ σε ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να λειτουργήσει το σχολείο με τηλεκπαίδευση τις επόμενες ημέρες, απάντησε πως «δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή».

«Προσπαθούμε να δώσουμε λύση. Έχουμε εικόνα, έχουμε άποψη, όλα εξαρτώνται από την εξέλιξη των γεγονότων», σημείωσε ο αν. περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, διαβεβαιώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια για να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία. «Εμεινα μέσα ώσπου να φύγει μέχρι και το τελευταίο παιδί. Ήθελα εγώ ο ίδιος να διαβεβαιώσω ότι φεύγουν τα παιδιά ομαλά από το σχολείο», σημείωσε ο κ. Μπαχαράκης.

Απαράδεκτοι οι ναζιστικοί χαιρετισμοί – Η βία δεν έχει θέση στο σχολείο

Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι κάποιοι από τους αποχωρούντες χαιρετούσαν ναζιστικά, ο κ. Μπαχαράκης χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός και πρόσθεσε: «Η βία, απ’ όπου κι αν προέρχεται, την καταδικάζουμε και δεν τη θέλουμε και στα σχολεία. Δεν υπάρχει η λέξη βία μέσα στα σχολεία. Δεν τη θέλουμε και προς την κατεύθυνση αυτή προσπαθούμε να κινηθούμε».

Σε ερώτηση αν υπάρχουν και εξωσχολικοί, ανέφερε πως η διερεύνηση που γίνεται υπηρεσιακά λέει πως «υπάρχουν και εξωσχολικοί και μαθητές», υπογράμμισε ότι ήδη από χθες υπάρχει επικοινωνία με την αστυνομία και τον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ σε ό,τι αφορά τους σημερινούς τραυματισμούς μαθητών ανέφερε πως «δεν ήταν οι οι πρωτεργάτες των επεισοδίων, ήταν μέσα από το άλλο σχολείο, μεταξύ τους».

Ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «για δεύτερη συνεχή ημέρα παρακολουθούμε ακροδεξιούς -και όχι γενικά κουκουλοφόρους όπως προβάλλει η Κυβέρνηση και τα μέσα της για να τους ταυτίσουν και με τον αντιεξουσιαστικό χώρο-, να επιτίθενται σε φοιτητές και φοιτήτριες έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και η κυβέρνηση αναλώνεται απλώς στις προσφιλείς της θεωρίες των δύο άκρων».

Προσθέτει ότι «δεν είναι μια οποιαδήποτε “παράνομη παρεμπόδιση της μαθησιακής διαδικασίας” κυρία υπουργέ και κυρία υφυπουργέ, είναι μια δολοφονική επίθεση χρυσαυγιτών σε αντιφασίστες και αντιφασίστριες στην οποία η ΕΛ.ΑΣ. χθες είχε “διακριτική παρουσία”, τα συστημικά μέσα έχουν εξαπολυθεί να την ταυτίσουν με τις καταλήψεις διεκδίκησης του μαθητικού και νεολαιίστικου κινήματος και η κ. Κεραμέως θυμήθηκε μόλις μία μέρα μετά, να ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα». Βέβαια, σημειώνει ο κ. Κριθαρίδης, «όταν πρόκειται για διαμαρτυρίες φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών για τις ανάγκες της εκπαίδευσης, οι προσαγωγές από την ΕΛΑ. δίνουν και παίρνουν, οι εισαγγελείς παρεμβαίνουν αυτεπαγγέλτως μη περιμένοντας καν τις παροτρύνσεις των αρμόδιων υπουργών και τα μέσα μιλούν για “μπαχαλάκηδες”».

Καταλήγοντας ο κ. Κριθαρίδης υπογραμμίζει ότι «οι εκλεκτικές σχέσεις με όσους επωάζουν το αυγό του φιδιού δεν μπορούν πια να αποσιωπώνται».

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…