Νέα ένταση ανάμεσα σε Χρηστίδου και Κούγια με αιχμές -«Η ασέλγεια σε 15χρονο δεν είναι ποινικό αδίκημα;»

Ο ποινικολόγος, τόνισε πως θα κινηθεί νομικά σε βάρος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και όποιου άλλου αναδημοσιεύσει το «παράνομο υλικό»  

kougias lignadis sisi

Στο Mega μίλησε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη. Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, στις οποίες ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης φαίνεται μαζί με νεαρούς άνδρες, εξηγώντας πως τα «καρέ» αυτά δεν αφορούν ανήλικους. Ο ποινικολόγος, αφού τόνισε πως θα κινηθεί νομικά σε βάρος της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και όποιου άλλου αναδημοσιεύσει το «παράνομο υλικό». Μάλιστα, αυτός είναι και ο λόγος κατά τον οποίο θα προχωρήσει σε μηνύσεις κατά του Γιάννη Βλάχου, ο οποίος είναι ο δικηγόρος των καταγγελλόντων, προσθέτοντας πως θα κινηθεί νομικά και κατά των media που έκαναν αναπαραγωγή των φωτογραφιών.

«Ο κ. Βλάχος σε μια παράκρουση κατά τη διάρκεια της δίκης είπε ότι θα κάνει μήνυση ο ίδιος στον Δημήτρη Λιγνάδη για παιδική πορνογραφία. Ο κ. Βλάχος διέπραξε το αδίκημα να δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο δικογραφίας», ανέφερε ο κ. Κούγιας προαναγγέλλοντας τις μηνήσεις.

Στη συνέχεια, οι τόνοι ανέβηκαν καθώς ο Αλέξης Κούγιας εξήγησε πως στις φωτογραφίες ο Δημήτρης Λιγνάδης έχει απαθανατιστεί μαζί με ενήλικους άνδρες. «Όποιος είναι κάτω των 15 ετών θεωρείται ανήλικος. Πάνω από αυτή την ηλικία δεν είναι ανήλικος και δεν είναι ποινικό αδίκημα. Μόνο στην περίπτωση του βιασμού υπάρχει ποινικό αδίκημα», πρόσθεσε ο κ. Κούγιας με αποτέλεσμα την αντίδραση παρουσιαστών και συμμετεχόντων στην εκπομπή.

Μάλιστα ο κ. Κούγιας είχε έντονη λογομαχία τόσο με τη Σίσσυ Χρηστίδου, όσο και με τον δημοσιογράφο, Νίκο Συρίγο.  «Επειδή έχω έναν γιο 14 χρονών, έχω ανατριχιάσει τώρα! Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι σε ένα 15χρονο αγόρι, αν ένας ενήλικας το προσεγγίσει ερωτικά, δεν είναι αυτό ποινικό αδίκημα; Δεν μπορεί να είναι αλήθεια αυτό. Είναι αλήθεια; Είναι φυσιολογικό ένας ανήλικος με έναν ενήλικο άντρα και όχι δυο άντρες; Είστε συντηρητικός όσον αφορά στην ομοφυλοφιλία. Αισθάνομαι γυμνή, δεν έχω να κάνω άλλη συζήτηση μαζί σας», τόνισε η παρουσιάστρια του Mega.

Ο Αλέξης Κούγιας συμπλήρωσε: «Για οποιοδήποτε παιδί είναι κάτω των 14 ετών κι αν το πλησιάσεις και το χαϊδέψεις, αν το φιλήσεις ή αν το πειράξεις αυτό είναι κακούργημα και τιμωρείται από πέντε μέχρι 15 χρόνια. Αν ένα παιδί είναι από 12 έως 15 ετών κι υπάρχει αποπλάνηση ανηλίκου, αυτό είναι πλημμέλημα. Αν είναι πάνω από 15 δεν υπάρχει κανένα αδίκημα».

«Είμαι σε σοκ. Πώς γίνεται να υπάρχει αυτός ο νόμος;» δήλωσε στο τέλος η Σίσσυ Χρηστίδου.

 

 

 

 

Κούγιας: Να ανακαλέσει άμεσα η κ. Χρηστίδου 

Λίγη ώρα αργότερα ο Αλέξης Κούγιας, με ανακοίνωση του κάλεσε την κ. Σίσσυ Χρηστίδου, να ανακαλέσει τον ψευδή ισχυρισμό της, ότι ο ποινικολόγος  παραδέχθηκε  ότι ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης έχει διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

Συγκεκριμένα ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει στην ανακοίνωση του:

«Πριν από λίγη ώρα έκανα την τιμή στην κ. Σίσσυ Χρηστίδου, μετά από συνεχείς παρακλήσεις της συνεργάτιδός της κ. Κεφαλλονίτη, όλο το Σαββατοκύριακο, να δεχθώ και να συνομιλήσουμε στην εκπομπή της στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, για φωτογραφίες και μηνύματα από τα απόρρητα προσωπικά δεδομένα του κ. Δημητρίου Λιγνάδη, που δημοσιοποιήθηκαν παρανόμως σε εφημερίδα και σε σάιτ ενώ παρά των
επί 13 μήνες έλεγχο από τη Δικαιοσύνη, δεν θεωρήθηκαν αξιόποινα.

Τη συνομιλία την έκανα χωρίς να βλέπω την οθόνη της τηλεοράσεως και πληροφορήθηκα δυστυχώς ότι μόλις τελείωσε η συνομιλία μας, η κ. Χρηστίδου ισχυρίστηκε ψευδώς ότι εγώ δήθεν παραδέχθηκα ότι ο κ. Δημήτριος Λιγνάδης έχει διαπράξει τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται.

Αυτό αποτελεί ακραία διαστρέβλωση των όσων είπα στην εκπομπή και είναι ασυγχώρητη συμπεριφορά ακόμη και αν η κ. Χρηστίδου, πιθανώς λόγω γραμματικών γνώσεων, δεν αντελήφθη το νόημα της συνομιλίας μας.

Παρακαλώ την κ. Χρηστίδου, για να μην έρθω στην δύσκολη θέση και χρησιμοποιήσω την επαγγελματική μου ιδιότητα εις βάρος της, να ανακαλέσει άμεσα και πριν το τέλος της εκπομπής αυτόν τον ψευδή ισχυρισμό της.

Η όλη συζήτηση μεταξύ μας ήταν μάθημα ποινικού δικαίου σε σχέση με την παράνομη δημοσιοποίηση απορρήτου υλικού και των προσωπικών δεδομένων και σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε παραδοχή για αξιόποινη συμπεριφορά του κ. Δημητρίου Λιγνάδη αφού τέτοια δεν υπάρχει.»

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…