Newsroom

Newsroom

Νέα ένταση στην ταραγμένη περιοχή της Λωρίδας της Γάζας

Μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και τηλεκατευθυνόμενα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη του Ισραήλ εξαπέλυσαν αλλεπάλληλα πλήγματα εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μερικές ώρες μετά τα επεισόδια στα σύνορα στα οποία σκοτώθηκε ένας 15χρονος Παλαιστίνιος και τραυματίστηκαν άλλοι 200 και πλέον διαδηλωτές, ανακοίνωσε το ισραηλινό επιτελείο, μετέδωσαν ΜΜΕ και ανέφεραν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας του θύλακα.

5b4982c31dc5248c2a8b45ad

Οι επιδρομές έγιναν σε αντίποινα για τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ισραηλινού στρατιώτη από τα θραύσματα χειροβομβίδας, σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν έναν εκπρόσωπο των ένοπλων δυνάμεων.

Ανταποδίδοντας τις αεροπορικές επιδρομές, Παλαιστίνιοι φέρονται να εκτόξευσαν αυτοσχέδιες ρουκέτες και να άνοιξαν πυρ με όλμους εναντίον του νότιου Ισραήλ.

Την Παρασκευή, ένα αγόρι 15 ετών σκοτώθηκε και άλλοι 220 Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών κατά μήκος του τείχους στα σύνορα του Ισραήλ με τον παλαιστινιακό θύλακα. Τις τελευταίες 100 ημέρες, περισσότεροι από 140 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί στις διαδηλώσεις και στα επεισόδια κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, το οποίο δεν μετρά κάποια απώλεια από τις τάξεις του.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους