Newsroom

Newsroom

Νέα εμπλοκή με την κηδεία Θεοδωράκη: Σύγκρουση για το ποιο γραφείο τελετών θα αναλάβει την ταφή (video)

Αλέξης Κούγιας: Η επιλογή του γραφείου τελετών είναι κυριαρχικό δικαίωμα των συγγενών

4834163

Μπορεί να έλαβε τέλος η διαμάχη αναφορικά με τον τόπο ταφής με την χήρα και τα δυο παιδιά του εκλιπόντος να συμφώνησαν μέσω των συνηγόρων τους και ενώπιον του δικαστηρίου να γίνει η ταφή στο Γαλατά Χανίων, όμως η πλευρά της Μαργαρίτας Θεοδωράκη προέβαλε το αίτημα η όλη τελετή να διοργανωθεί και να εκτελεστεί από συγκεκριμένο γραφείο τελετών.

Στην εκπομπή «Πρωινό» μίλησε νωρίς σήμερα το πρωί ο Αλέξης Κούγιας σχετικά με τη νέα «εμπλοκή» που φαίνεται να προκύπτει με την κηδεία Θεοδωράκη.

«Η κύρια Θεοδωράκη ήθελε αρχικά να ταφεί ο Μίκης Θεοδωράκης στο Βραχάτι Κορινθίας, αλλά τελικά αποφάσισε να ταφεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Όμως παρενέβη ο Σύλλογος Φίλων του Μίκη Θεοδωράκη από τα Χανιά και μπορώ να σας πω μετά από κουβέντα με την κόρη του και η ίδια θέλει να κατέβει στα Χανιά. Ο νόμος λέει ότι ο θανών μπορεί να προεπιλέξει τον τόπο ταφής του, αλλά δεν λέει πουθενά ότι μπορεί να προεπιλέξει και το γραφείο τελετών. Αυτό είναι κυριαρχικό δικαίωμα των συγγενών» τόνισε μιλώντας στο «Πρωινό».
 

Ερωτηθείς αν έχει προκύψει νέο κώλυμα σχετικά με το ποιο γραφείο τελετών πρόκειται να αναλάβει την κηδεία ο Αλέξης Κούγιας δεν το διέψευσε. ‘Οπως είπε χαρακτηριστικά «ο νόμος λέει ότι ο θανών έχει δικαίωμα να προεπιλέξει τον τόπο της ταφής του. Δεν λέει πουθενά ο νόμος ότι μπορεί να προεπιλέξει και το γραφείο τελετών που θα αναλάβει την ταφή του. Αυτό είναι κυριαρχικό δικαίωμα των συγγενών»

Ερωτηθείς αν το είχε όντως προεπιλεξει ο Αλέξης Κούγιας είπε: «Εμφανίζεται μία σύμβαση την οποία αμφισβητούμε».

Η οριστική δικαστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί αύριο το πρωί στις 08:00. Οι εκτελεστές, μετά την εξέλιξη αυτή, σημειώνουν πως το λαϊκό προσκύνημα θα γίνει κανονικά.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…