Newsroom

Newsroom

Νέα εκτόξευση πυραύλων μικρού βεληνεκούς από τη Β. Κορέα

Σε νέα εκτόξευση πυραύλων προχώρησε η Βόρεια Κορέα. Εκτόξευσε πυραύλους μικρού βεληνεκούς, αυτή τη φορά 16, στη θάλασσα της ανατολικής…

pyraylos

Σε νέα εκτόξευση πυραύλων προχώρησε η Βόρεια Κορέα.

Εκτόξευσε πυραύλους μικρού βεληνεκούς, αυτή τη φορά 16, στη θάλασσα της ανατολικής χερσονήσου, όπως ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση της Νότιας Κορέας.

Πρόκειται, όπως εκτιμάται, για μια επίδειξη ισχύος, σε απάντηση στα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια μεταξύ της Σεούλ και της Ουάσιγκτον.

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση 30 πυραύλων μικρού βεληνεκούς, χωρίς να έχει δώσει έγκαιρες προειδοποιήσεις για πτήσεις της πολιτικής αεροπορίας ή δρομολόγια πλοίων, μετέδωσε το πρακτορείο Ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Ο στρατός της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε πως οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν στη θάλασσα σε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων. «Ο στρατός βρίσκεται σε ετοιμότητα εξαιτίας των νέων εκτοξεύσεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου.

Οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθούν στις 18 Απριλίου. Η Πιονγκγιάνγκ υποστηρίζει ότι οι στρατιωτικές αυτές ασκήσεις αποτελούν προετοιμασία για πόλεμο, ενώ από την πλευρά τους, Σεούλ και Ουάσιγκτον ισχυρίζονται ότι τα γυμνάσια αυτά έχουν αμυντικό χαρακτήρα.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…