Νέα «έκρηξη» κρουσμάτων σήμερα – Πάνω από 1.200 κρούσματα μέχρι τις 11.30 το πρωί

Όλο και πιο κοντά στο ολικό lockdown

corona 5073863 1920

Αυξημένα αναμένονται και σήμερα Τρίτη τα κρούσματα κορονοϊού ξεπερνώντας κατά πολύ τα 1000.

Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr, μέχρι τις 11:30 το πρωί ο αριθμός των κρουσμάτων που είχε στα χέρια του ο ΕΟΔΥ ήταν πάνω από 1.200 από όλη την Ελλάδα με την Αττική να συνεχίζει να κατέχει τα ηνία.

Ο αριθμός είναι διπλάσιος από το χθεσινό αριθμό των κρουσμάτων που παρουσίασε ο ΕΟΔΥ, που ήταν 630. 

Υπενθυμίζεται ότι στις 13:30 είναι προγραμματισμένη έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με σκοπό να συζητηθεί η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μετά την εκτόξευση των κρουσμάτων από τον κορονοϊό.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλιας Κικίλιας ήταν ξεκάθαρος το πρωί της Τρίτης μιλώντας στο Open, πως θα εισηγηθεί καθολικό lockdown τύπου Μαρτίου σε περίπτωση ο αριθμός των κρουσμάτων είναι και σήμερα πολύ υψηλός.

Άρα λοιπόν, η δική μου εικόνα με βάση τα στοιχεία αυτά και των ειδικών οδηγεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι τέτοια -θα περιμένουμε τον ΕΟΔΥ- και η εισήγησή μου αν θέλετε στην επιτροπή θα είναι ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό, οριζόντιο μέτρο. Δηλαδή ένα lockdown τέτοιο ενδεχομένως όπως του προηγούμενου Μαρτίου που θα μπορέσει να φέρει σύντομα αποτελέσματα και σύντομα να αποκλιμακώσει και να μαζέψει την κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…