Νέα δημοσκόπηση-«ράπισμα» για το σκάνδαλο των υποκλοπών-Δεν πείθει ο Μητσοτάκης

Δεν πείθει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τους πολίτες ότι δεν γνώριζε για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων πολιτικών και δημοσιογράφων σε δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για το Star.

mitsotakis kamera

Δεν πείθεται η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων πολιτών για την «άγνοια» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τo σκάνδαλο των υποκλοπών , όπως επιβεβαιώνει η δημοσκόπηση της GPO λογαριασμό του STAR. Σχετικά με το αν το πρωθυπουργικό περιβάλλον γνώριζε για τις παρακολουθήσεις, το 70,8% απάντησε «ναι ή μάλλον ναι» και το 20,6% «όχι ή μάλλον όχι».

Την ίδια ώρα με μεγάλη διαφορά το πιο σημαντικό πρόβλημα για τους πολίτες είναι η ακρίβεια και ο πληθωρισμός που έχει οδηγήσει τις τιμές βασικών προϊόντων στα ύψη.

Ανεπαρκές το καλάθι του νοικοκυριού

Όπως προκύπτει από την έρευνα τέσσερις στους δέκα θεωρούν ότι τα μέτρα για την ακρίβεια είναι θετικά, αλλά μόνο το 25,2% εκτιμά ότι το καλάθι του νοικοκυριού έχει συμβάλει πολύ ή αρκετά.

Καλάθι του νοικοκυριού

Ακρίβεια, Πληθωρισμός

Μονοψήφια διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και διχασμός για τις δεύτερες κάλπες

Πρόθεση Ψήφου

Την ίδια ώρα το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ είναι, σύμφωνα με την έρευνα, μονοψήφιο και αγγίζει το 6,8% στην πρόθεση ψήφου.

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η ΝΔ συγκεντρώνει 32,4% έναντι 25,6% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ 11%, ΚΚΕ 5,7%, Ελληνική Λύση 3,4% και Μέρα25 2,2%.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις στο ερώτημα εφόσον δεν προκύψει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές με απλή αναλογική τι προτιμούν να συμβεί.

Εκλογές

Το 47,1% συμφωνεί να γίνουν δεύτερες εκλογές εφόσον δεν προκύψει αυτοδυναμία στις κάλπες της απλής αναλογικής ενώ το 49,8% προτιμά να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας. Δηλαδή, στην πράξη υπάρχει μία διαίρεση.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.