Newsroom

Newsroom

Νέα δημοσκόπηση: Παραμένει κάτω από 5 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Το αποτέλεσμα είναι η διαφορά μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει σταθερά κάτω από 5 μονάδες

4847131

Η πολιτική αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις παράλληλες κρίσεις, αλλά και να πατάξει το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα ελληνικά νοικοκυριά αποτυπώνεται στη νέα δημοσκόπηση της RealPolls, που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «δημοκρατία».

Το αποτέλεσμα είναι η διαφορά μεταξύ των δυο πρώτων κομμάτων, της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ να παραμένει σταθερά κάτω από 5 μονάδες καθώς η ΝΔ χάνει 1,5% και από το 29% υποχωρεί στο 27,5%. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει ποσοστό 22,6% από το 24,4% . ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ από 9,6% ανεβαίνει στο 10,2% και το ΚΚΕ καταγράφει οριακή αύξηση από 4,6 στο 4,8. Το ΜέΡΑ25 στο 2,5 από 2%.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης πως το το 55,6% των ερωτηθέντων θεωρεί μη ικανοποιητικά τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση κατά της ακρίβειας ενώ η τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής βρίσκει σύμφωνο το 73% των ερωτηθέντων, πράγμα που καταδεικνύει ότι η πρόταση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που απορρίφθηκε από την κυβέρνηση έχει καθολική αποδοχή.

 

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…