Νέα δημοσκόπηση: 52% θέλει την Ελλάδα πάση θυσία στο ευρώ – Με 20 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ

Εγκρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους οι Ελληνες πολίτες και επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, επιμένοντας ωστόσο  τις "κόκκινες γραμμές". Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 20,2 μονάδες.

dimoskopisi 17

Εγκρίνουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους οι Ελληνες πολίτες και επιθυμούν την παραμονή της χώρας στο ευρώ, επιμένοντας ωστόσο  τις “κόκκινες γραμμές”. Στην πρόθεση ψήφου, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με 20,2 μονάδες.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 36,7% κι η Νέα Δημοκρατία 16,5%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται το Ποτάμι με 6,1%, τέταρτο η Χρυσή Αυγή με 5,4% ενώ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εκτός Βουλής θα έμενε το ΠΑΣΟΚ αν γίνονταν σήμερα εκλογές αφού συγκεντρώνει μόλις το 2,5%. 


Ιδιαίτερα ενδιαφέρον έχουν οι απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα αν προτιμούν παραμονή στο ευρώ ή άμεση αποδέσμευση από το Μνημόνιο. 52% είπαν ότι επιθυμούν να εξασφαλιστεί η παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ με κάθε τρόπο ενώ 44% είπαν πως θέλουν να απεγκλωβιστεί άμεσα από τα μνημόνια με κάθε τρόπο.


Εξίσου σημαντικό είναι το εύρημα της δημοσκόπησης σύμφωνα με το οποίο το 46% των πολιτών προτιμούν η κυβένρηση να μη φέρει τη συμφωνία προς έγκριση στο λαό μέσω δημοψηφίσματος, σε αντίθεση με το 23% που επιθυμούν δημοψήφισμα:


Μπορείτε να δείτε όλα τα στοιχεία της δημοσκόπησης πατώντας εδώ.