Νέα δημοσκόπηση: Οδηγεί την "κούρσα" ο ΣΥΡΙΖΑ

[…]

dimoskopisi 592 355

Παραμένει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές, όπως δείχνει το τρίτο κύμα αποτελεσμάτων της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse RC για topontiki.gr.
 
Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ (+0,5%) όσο και η Ν.Δ. (+1%) εμφανίζουν άνοδο στην Πρόθεση Ψήφου συγκριτικά με το δεύτερο κύμα αποτελεσμάτων, που δημοσιεύθηκε στο topontiki.gr την Πέμπτη 8 Μαΐου.

 – Οριακά αυξημένοι, κατά 0,5%, εμφανίζονται ακόμη η Ελιά, το Ποτάμι και το Άλλο Κόμμα.
 
– Σταθεροί στα ποσοστά του πρώτου κύματος αποτελεσμάτων παραμένουν το ΚΚΕ, οι ΑΝ.ΕΛ., οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι Γέφυρες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΛΑΟΣ.
 
– Οριακά υποχωρούν κατά 0,5% η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ, το Λευκό / Αποχή, ενώ μειωμένοι κατά 1% είναι οι Αναποφάσιστοι / Δ.Α.

Στην Πρόθεση Ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η Ν.Δ. (+1%) μειώνει κατά 0,5% τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ (+0,5%) συγκριτικά με τα αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν στις 8 Μαΐου.
 
– Ανοδική τάση κατά 0,5% εμφανίζουν η Ελιά και το Ποτάμι.
 
– Σταθεροί παραμένουν το ΚΚΕ, οι ΑΝ.ΕΛ., η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι Γέφυρες και ο ΛΑΟΣ.
 
– Μείωση κατά (0,5%) καταγράφουν η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ και οι Αναποφάσιστοι, ενώ το Άλλο Κόμμα πέφτει κατά 1%.


Η διακύμανση της διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. στην Εξέλιξη της Πρόθεσης Ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων επιστρέφει στο 1,5% του πρώτου κύματος αποτελεσμάτων της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Χρυσή Αυγή, η οποία συνεχίζει τη βαθμιαία κάθοδό της, έχει φτάσει να συγκλίνει στο διάγραμμα με την Ελιά, η οποία εμφανίζει σταδιακή άνοδο. Το Ποτάμι δείχνει να φρενάρει την κάθοδό του, το ΚΚΕ δείχνει να σταθεροποιείται, οι ΑΝ.ΕΛ. παραμένουν σταθεροί και η ΔΗΜΑΡ πέφτει κάτω από το 3% πρώτη φορά από τις 9 Απριλίου.