Newsroom

Newsroom

Νέα δημοσκόπηση και ως εκ θαύματος πάλι υπέρ της ΝΔ

Oι «φιλικές» εταιρείες μετρήσεων εμφανίζουν ότι σταδιακά ανακάμπτει η ΝΔ, παρά τη δυσαρέσκεια των πολιτών για τους κυβερνητικούς χειρισμούς...

δημοσκόπηση

Μόνο πληγωμένη θέλουν να την εμφανίσουν την κυβέρνηση οι «φιλικές» εταιρείες μετρήσεων, από τα σκάνδαλα, υποκλοπές, Turkeagean, και το πόρισμα για Τέμπη. Συγκεκριμένα μια ακόμη έρευνα (Alco) ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την χθεσινή από την MetronAnalysis για το Βήμα της Κυριακής, που δείχνει κυρίαρχη στο πολιτικό σκηνικό, την Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης: Οργή στα social με την νέα δημοσκόπηση υπέρ της ΝΔ

Ενδεικτικό της έρευνας ότι παρά την δυσαρέσκεια του κόσμου για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, ειδικά και μετα το πόρισμα από τα Τέμπη, όχι μόνο δεν χάνει έδαφος αλλά συνεχώς το αυξάνει, την ώρα που τα κόμματα της αντιπολιτευσης παραμένουν στάσιμα η έχουν μια μικρή αύξηση στα ποσοστά τους. Μάλιστα ή έρευνα, έρχεται με τον ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκόπησης και Έρευνας Αγοράς), να απαντά αρνητικά στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να δοθούν στη δημοσιότητα τα πρωτογενή και αστάθμητα στοιχεία των δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα λοιπόν με την έρευνα της Alco για την τηλεόραση του Alpha, η Νέα Δημοκρατία ανεβαίνει στο 31,6% από 28,4% που είχε τον Μάρτιο. Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει μόλις 0,6%, καθώς αγγίζει το 25,4% τον Απρίλιο από το 24,8 που ήταν τον προηγούμενο μήνα. Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μικρές απώλειες, σχετικά σταθερά είναι τα ποσοστά για ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, ενώ μικρή άνοδο έχει το ΜέΡΑ25.

dimoskopisi alco