Νέα Δημοκρατία όπως #Μένουμε_Ευρώπη Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο

«Η Νέα Δημοκρατία δεν θα σχολιάσει τη σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης. Θα υπενθυμίσει, ωστόσο, ότι, εφόσον την εμπιστευθούν οι πολίτες, είναι δέσμευσή της να αλλάξει άμεσα τον νόμο για τις άδειες που δίνονται σήμερα, ακόμη και σε αμετανόητους δολοφόνους».

Νατάσσα Ντούμα 23/05/2019 | 16:14

Αυτή την ανακοίνωση εξέδωσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στην αναίρεση της απόφασης του Δικαστικού Συμβουλίου του Βόλου για μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Η μεγάλη μεταρρυθμιστική δύναμη, που διεκδικεί την εξουσία για «πολιτική αλλαγή τώρα» γιατί «αξίζουμε καλύτερα», μέσα σε μια μόνο φράση καταλύει κάθε έννοια κοινών αξιών, αντιτιθέμενο στην ίδια την ουσία της Ευρωπαϊκής Διακήρυξης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Χάρτας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ.ο.κ. Κι αναρωτιέται κανείς: Το Μέτωπο της Λογικής λαϊκίζει, θυσιάζοντας πυρηνικές αξίες της Ενωμένης Ευρώπης μόνο και μόνο μπας και ψαρέψει στο παρά ένα της κάλπης αναποφάσιστους νοικοκυραίους, ή όντως αμφισβητεί την ελευθερία σκέψης, συνείδησης, θρησκείας; Κι αν πού και πού το δικαίωμα στη χρηστή απονομή δικαιοσύνης σκοντάφτει σε πρόσωπα μη αρεστά, τόσο το χειρότερο για το δικαίωμα, θα το άρουμε;

Δεν πρόκειται για κάποια αποστροφή κάποιου στελέχους. Δεν πρόκειται καν για αποστροφή του αρχηγού τους, από αυτές που τρέχει κακήν κακώς να μαζέψει το επικοινωνιακό επιτελείο, που τελευταία πρέπει να γράφει πολλές εργατοώρες. Χωρίς δόση αμφιβολίας, το κόμμα των αρίστων δεσμεύεται για ναρκοθέτηση του κράτους δικαίου, εισάγοντας ως κριτήριο τη δήλωση μετανοίας προκειμένου να απολαμβάνει ο όποιος καταδικασμένος τα προβλεπόμενα από τον νόμο δικαιώματά του. Το κόμμα των αρίστων, σημειωτέον, που είναι το μόνο ακόμα και στην ευρωπαϊκή του οικογένεια, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που δεν μιλά ευθέως για την απειλητική ενίσχυση της ακροδεξιάς στην ήπειρο. Ο ίδιος ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, άλλωστε, αναφέρεται απλώς σε άνοδο του «ευρωσκεπτικισμού» και του «λαϊκισμού».

Δεν θα επιμείνουμε στις κυρώσεις που συνεπάγεται για τη χώρα τυχόν μη συμμόρφωσή της με το ευρωπαϊκό νομικό κεκτημένο. Προτείνουμε ωστόσο για αμετανόητους δολοφόνους, όχι μόνο αέναο εγκλεισμό σε υγρά κι ανήλιαγα υπόγεια, αλλά γιατί όχι και υποχρεωτική παρακολούθηση των σεμιναρίων της Ελληνικής Αγωγής με χρηματοδότηση από το Δημόσιο. Αν μη τι άλλο, πρέπει επιτέλους να υποστηριχτεί η ιδιωτική πρωτοβουλία στην τελευταία Σοβιετία της Ευρώπης.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.