Νέα δεδομένα στη δημοσκοπική μάχη Μέρκελ – Σουλτς

Ανοδική δημοσκοπική απήχηση παρατηρείται για την επικείμενη υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς τόσο για την προεδρία του SPD όσο και για την καγκελαρία, με τα δημοσκοπικά ποσοστά της -σύμφωνα με την έρευνα της εταιρίας dimap για το δίκτυο ARD- Άνγκελα Μέρκελ να γνωρίζουν την κατιούσα.

5889d0c21dc52476658b4fd1

Συγκεκριμένα, αν ο κ. Σουλτς εκλεγόταν άμεσα καγκελάριος θα λάμβανε 41%, ποσοστό αντίστοιχο με της Άνγκελα Μέρκελ, με τη διαφορά πως από την προηγούμενη δημοσκόπηση η καγκελάριος σημειώνει πτώση στα ποσοστά της-2% , ενώ ο Σουλτς τα αύξησε +5%. Μόνο το 11% των ερωτηθέντων δεν θα ψήφιζε κανέναν εκ των δύο.

Πιο συγκεκριμένα, το 64% των γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της υποψηφιότητας του σοσιαλδημοκράτη πρώην πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ μόνο το 14% είναι κατά. Οι ψηφοφόροι μάλιστα του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) τάσσονται υπέρ σε ποσοστό 81%, ενώ μόνο το 4% είναι εναντίον.

Το 79% των ερωτηθέντων κρίνει ορθή την απόφαση του προέδρου του SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ να προτείνει τον κ. Μάρτιν Σουλτς για υποψήφιο καγκελάριο, το δε 69% πιστεύει ότι το SPD θα καταφέρει να κάνει μια νέα αρχή με τον κ. Σουλτς. Οι ψηφοφόροι του κόμματός του το πιστεύουν σε ποσοστό 85%. Το 51% όλων των ερωτηθέντων έχει τη γνώμη ότι ο κ. Σουλτς διαθέτει το αισθητήριο να αντιληφθεί τις αγωνίες του κόσμου.

Το 79% των πολιτών θεωρεί ότι η κ. Μέρκελ διαθέτει ηγετικές ικανότητες ενώ για τον κ. Σουλτς το πιστεύει το 60%.

Επίσης το 78% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κ. Μέρκελ έχει τις απαιτούμενες ικανότητες για το αξίωμα, ενώ για τον Σουλτς το πιστεύει το 68%. Αξιόπιστη θεωρεί την κ. Μέρκελ το 64%, ενώ τον κ. Σούλτς το 65%.

Συμπαθή βρίσκει την νυν καγκελάριο το 63% η οποία υπολείπεται έτσι του κ. Σούλτς, ο οποίος απολαμβάνει της συμπάθειας του 69% των Γερμανών πολιτών, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως σχολιάζει το ARD στην ηλεκτρονική του ιστοσελίδα ο Σούλτς ακολουθεί κατά πόδας την κ. Μέρκελ αν και το 65% των ερωτηθέντων λέει πως δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής υπέρ ποιάς πολιτικής ακριβώς τάσσεται ο πρώτος.

Κατά το 39% των ερωτηθέντων ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ έχει ηγετικές ικανότητες, το 53% θεωρεί ότι διαθέτει τις απαιτούμενες γα το αξίωμα του καγκελαρίου ικανότητες, το 40% τον θεωρεί αξιόπιστο και το 45% συμπαθή.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…