Νέες αποκαλύψεις Κούγια: «Ο φερόμενος ως δράστης που διέφυγε στην Αλβανία δε θα εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα»

Σε νέες αποκαλύψεις  προέβη ο ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του δολοφονημένου Αλκη στη Θεσσαλονίκη, δηλώντας πως δέχτηκε απειλητικό τηλεφώνημα και έκανε λόγο για κλίμα τρομοκρατίας  

5017662 1

Το πρωί της Κυριακής ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου νέου, Αλέξης Κούγιας μίλησε στο Μega  και δήλωσε πώς βρίσκεται «στο μαύρο σκοτάδι», καθώς θα μάθει «τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί».

 «Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε 3. Χτες μου είπαν 4. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», σημείωσε ο κ. Κούγιας και δικαιολόγησε το γιατί, αδειάζοντας την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που έκανε λόγο ότι ο δράστης δεν έχει διαφύγει, αλλά και αν είχε περάσει τα σύνορα υπάρχει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης του

« Επειδή έχω μάθει να τοποθετούμαι υπευθύνως, δεν έχω να σας πω τίποτα. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα ότι ο ένας διέφυγε για την Αλβανία. Νομικά, όσοι εγκληματίες εγκληματούν στην Ελλάδα και διαφεύγουν στην Αλβανία, δεν εκδίδονται ποτέ από την Αλβανία στην Ελλάδα. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Αυτή τη στιγμή στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών γίνεται η δίκη για την ανθρωποκτονία εις βάρος του αείμνηστου 18χρονου, Θωμά Χελιώτη στο Μαρούσι, όπου 3 νεαροί Αλβανικής καταγωγής, τον έσφαξαν στην κυριολεξία, διέφυγαν μετά από δυο μέρες από την Ελλάδα, υπήρχε μια κωλυσιεργία, η δίκη γίνεται μετά από 5 χρόνια και εκπροσωπούνται από δικηγόρους, δεν είναι στο ακροατήριο. Είμαι απόλυτος πως ο 20χρονος δε θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία», σημείωσε ο κ. Κούγιας.

 

 

«Τα πρόσωπα αυτά είναι γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών των ομάδων και  έχουν διεισδύσει στην αστυνομία»

«Δεν ασχολούμαι καθόλου με συνδέσμους. Αυτοί έχουν τον μανδύα του συνδέσμου και του οπαδού. Τα πρόσωπα αυτά, η ηγετική ομάδα που είναι 3-4, είναι πολύ γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών ομάδων. Δεν έχουν όλοι υγιές επαγγελματικό περιβάλλον. Κάποιοι έκαναν χρήματα με ακραίες εγκληματικές πράξεις, με λαθρεμπόριο πετρελαίου, ναρκωτικών, τσιγάρων. Δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες υγιείς», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Κούγιας.

«Αυτή η εγκληματική ομάδα, οι ιδιοκτήτες αλλά και πολλοί από αυτούς, έχουν διεισδύσει στην αστυνομία και έχουν διασυνδέσεις, το ίδιο και σε άλλους φορείς πολύ σημαντικούς. Για να φτάσουμε στο δικαστήριο πρέπει πρώτα να συλληφθούν οι δράστες. Με ενοχλεί που έκλεισε ουσιαστικά η υπόθεση. Έπιασαν τα όπλα εν κρυπτώ. Δικάστηκε ο 23χρονος στο αυτόφωρο, αλλά αυτός δεν είναι ο ιδιοκτήτης των όπλων», είπε ο ίδιος κλείνοντας.

Απειλητικά τηλεφωνήματα

Ο Αλέξης Κούγιας συνάντησε τους γονείς του 19χρονου Άλκη και μίλησε μαζί τους, από κοντά, για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του, με τον ποινικολόγο να αναφέρει ότι δέχεται απειλές για την υπόθεση της δολοφονίας 

«Είμαι συγκλονισμένος από τη συνάντηση που είχα με αυτούς τους ανθρώπους. Με γέμισαν φωτογραφίες και μου μιλούσαν για τον Άλκη. Τους υποσχέθηκα ότι θα κάνω τα πάντα. Φοβούνται ότι δεν θα δικαιωθούν αλλά υπάρχει δικαιοσύνη».

Και συμπλήρωσε:

«Έμαθαν ότι ο δικηγόρος της άλλης πλευράς είναι γιος δικαστικού μεγάλου, όπως και η σύζυγός του. Έχουν μάθει για τις αποφάσεις που έχουν προηγηθεί με τον θάνατο του Βούλγαρου οπαδού και ανησυχούν. Και τότε ήταν το ίδιο δικηγορικό περιβάλλον».

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας:

«Οι γονείς είναι αποφασισμένοι να έρθουν στο δικαστήριο όπως και οι γονείς των άλλων δύο παιδιών που τραυματίστηκαν. Είναι φοβισμένοι για την έκβαση της υπόθεσης αλλά ταυτόχρονα αποφασισμένοι μέχρι να δουν τους δολοφόνους να καταδικάζονται».

Και τόνισε:

«Υπάρχει τρομοκρατία και άρχισαν οι απειλές και σε εμένα προσωπικά. Με πήρε κάποιος με απόκρυψη και με ύφος μου είπε ‘γιατί λέω για εγκληματική οργάνωση’. Του απάντησα γιατί είναι εγκληματική οργάνωση».

 

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…