Η Νέα Αριστερά μετά από χθεσινό (03/03) δημοσίευμα του Κουτιού της Πανδώρας αναφορικά με την συμμετοχή της Ελλάδας στην «πυρηνική ομπρέλα» της Γαλλίας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να δώσει απαντήσεις.
«Δεν θα κάνετε τη χώρα πυρηνικό στόχο, κύριε Μητσοτάκη», τονίζουν από την Πατησίων σημειώνοντας πως «σοβαρά ερωτήματα προκαλεί δημοσίευμα του Κουτιού της Πανδώρας, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που συζητούν με τη Γαλλία τη συμμετοχή στο δόγμα της λεγόμενης “προηγμένης αποτροπής”».
«Με απλά λόγια, συζητείται το ενδεχόμενο ελληνικές βάσεις και αεροδρόμια να χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη γαλλικών στρατηγικών αεροπορικών δυνάμεων, ακόμη και βομβαρδιστικών με πυρηνικό οπλισμό.
Αν οι πληροφορίες αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τότε πρόκειται για μια εξαιρετικά επικίνδυνη επιλογή που μετατρέπει τη χώρα σε προκεχωρημένο φυλάκιο πυρηνικών σχεδιασμών και ταυτόχρονα σε πιθανό στόχο σε μια μελλοντική σύγκρουση», τονίζουν από την Νέα Αριστερά.
Παράλληλα σχολιάζουν πως «Αν δεν έχει αλλάξει κάτι που δεν γνωρίζουμε, η Ελλάδα παραμένει κυρίαρχη χώρα. Η επιλογή του κύριου Μητσοτάκη να λειτουργεί ως εντολοδόχος ξένων κέντρων αποφάσεων συνιστά ευθεία υπονόμευση αυτής της κυριαρχίας, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας» αλλά και το γεγονός ότι «πίσω από τη βιτρίνα των “διπλωματικών επιτυχιών”, κρύβεται η πλήρης ευθυγράμμιση με τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα του Μακρόν, μετατρέποντας τη χώρα μας σε εν δυνάμει πυρηνικό στόχο».
«Είναι προκλητικό το γεγονός ότι μια τέτοια κολοσσιαία δέσμευση, που μας τοποθετεί στην καρδιά ενός μελλοντικού πυρηνικού μετώπου, συζητείται εν κρυπτώ.
Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει να περιφρονεί την εθνική αντιπροσωπεία και τον λαό. Η εκχώρηση κυριαρχίας δεν είναι διπλωματία, είναι υποθήκευση του μέλλοντός μας», αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση του κόμματος.
Παράλληλα σημειώνεται ότι η Νέα Αριστερά καταδικάζει την «αποικιοκρατική λογική» και απαιτεί «άμεση ενημέρωση για το τι ακριβώς συμφωνείται με τη Γαλλία».
«Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει το «πυρηνικό εξιλαστήριο θύμα» κανενός επίδοξου ηγεμόνα. Η ειρήνη απαιτεί απεμπλοκή από τους πυρηνικούς ανταγωνισμούς, όχι τη μετατροπή της χώρας σε απέραντη ξένη βάση», καταλήγουν.
Διαβάστε επίσης:
Υποβρύχιο χτύπησε ιρανική φρεγάτα στην Σρι Λάνκα: Τουλάχιστον 101 αγνοούμενοι
Δεν προσγειώθηκε και επιστρέφει στην Αθήνα πτήση προς Λάρνακα – Έκλεισε ο εναέριος χώρος
Μάγδα Φύσσα: «Φεύγω με ανακούφιση ότι δεν θα τους ξαναδώ στη ζωή μου»
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια