Newsroom

Newsroom

Νέα αναβολή στην άφιξη της τρόικας

Στις καλένδες παραπέμπεται εκ νέου η προγραμματισμένη για το Νοέμβριο επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το…

Στις καλένδες παραπέμπεται εκ νέου η προγραμματισμένη για το Νοέμβριο επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το διεθνές πρακτορείο Reuters. Η νέα αναβολή οφείλεται, όπως τονίζεται από το Reuters στην αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ύψους 2 δισ. Ευρώ στον προϋπολογισμό του 2014.

Μάλιστα, όπως ανέφερε ανώνυμα αξιωματούχος της Ευρωζώνης στο Reuters, οι διαφορές των δύο πλευρώ χαρακτηρίζονται ως «αυξανόμενες». Ωστόσο από το υπουργείο Οικονομικών υπήρξαν διαρροές που διαψεύδουν την καθυστέρηση έλευσης της τρόικας.

Το σκηνικό σκληρής διαπραγμάτευσης που ημέρες τώρα στήνεται από την κυβέρνηση συνεχίζεται αξάθεκτο, καθώς από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει ότι έχει λάβει αρκετά μέτρα, ενώ η τρόικα εφμανίζεται στο ρόλο του κακού να τονίζει ότι «απαιτούνται νέα μέτρα για να κλείσει ο προϋπολογισμός».

Υ.Γ. Με την τακτική αυτή μέχρι στιγμής έχουν κάνει το νέο ασφαλιστικό που βάζει μαχαίρι 500 εκατ. στα ταμεία και απελευθερώνει τις απολύσεις να μοιάζει με αμελητέα ποσότητα… με ότι αυτό συνεπάγεται για ό,τι θα επακολουθήσει.

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…