Νέα ακρόαση για τη «Στρέλλα» – Απευθύνεται σε διεμφυλικές γυναίκες

H Εθνική Λυρική Σκηνή προκηρύσσει νέα ακρόαση - μετά τις έντονες αντιδράσεις και τον σάλο στα κοινωνικά δίκτυα - αναζητώντας ερμηνεύτριες για τις ανάγκες του έργου «Στρέλλα» που θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο του 2023.

strela 1

Η ακρόαση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου, στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ «γίνεται για την επιλογή και των τριών ρόλων διεμφυλικών γυναικών του έργου (Στρέλλα, Μαίρη, Βίλμα) και απευθύνεται σε διεμφυλικές γυναίκες ερμηνεύτριες οποιασδήποτε φωνητικής κατηγορίας και ηλικίας με υποκριτικές και φωνητικές ικανότητες. Το τελικό μουσικό κείμενο της παράστασης θα προσαρμοστεί ανάλογα με το φωνητικό προφίλ των επιλεγμένων καλλιτεχνών. Βασικές γνώσεις μουσικής θα είναι βοηθητικές.

Οι συμμετέχουσες καλούνται να ερμηνεύσουν ένα τραγούδι επιλογής τους από οποιοδήποτε είδος μουσικής και προαιρετικά ένα απόσπασμα λυρικού ή κλασικού τραγουδιού. Επίσης, θα κληθούν να ερμηνεύσουν το μικρό απόσπασμα του έργου που θα τους αποσταλεί ηλεκτρονικά μετά την κατάθεση της αίτησης ακρόασης.

Για τις ανάγκες της εκμάθησης του αποσπάσματος αυτού, η ΕΛΣ θα δώσει στις συμμετέχουσες που το επιθυμούν τη δυνατότητα μιας ωριαίας συνάντησης μουσικής προετοιμασίας με συνεργάτες της μέχρι και την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022.

Η Επιτροπή Ακρόασης έχει τη διακριτική ευχέρεια να συντομεύσει την ακροαματική διαδικασία, ενώ η ακρόαση ενδέχεται να βιντεοσκοπηθεί για αρχειακούς λόγους.

Για τις υποψήφιες που διαμένουν στο εξωτερικό ή στην επαρχία και δεν δύνανται να έχουν φυσική παρουσία, θα επιτραπεί η συμμετοχή τους διαδικτυακά μέσω συγκεκριμένης πλατφόρμας στις μέρες και ώρες που προκηρύσσεται η ακρόαση.

Οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να συμπληρώσουν την αντίστοιχη αίτηση, καθώς και τη δήλωση συγκατάθεσης, και να προσκομίσουν βιογραφικό σημείωμα με φωτογραφία, από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛΣ www.nationalopera.gr (κατηγορία ΝΕΑ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ). Η δήλωση συγκατάθεσης θα πρέπει να συμπληρωθεί από τις ενδιαφερόμενες αφού συμβουλευτούν την πολιτική Βιογραφικών της ΕΛΣ.

Οι επιτυχούσες και οι αντίστοιχοι ρόλοι θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΕΛΣ. Η ΕΛΣ δεσμεύεται για την τήρηση απόλυτης εχεμύθειας ως προς τα προσωπικά δεδομένα των αιτουσών. Πρόσβαση στις αιτήσεις θα έχουν αποκλειστικά τα απαραίτητα πρόσωπα εντός της ΕΛΣ που έχουν εξουσιοδότηση για αυτό και κανένας τρίτος.

Η παρούσα προκήρυξη αντικαθιστά την ανακοίνωση της 29ης Σεπτεμβρίου 2022 και ως εκ τούτου η ακρόαση που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 Οκτωβρίου αναβάλλεται και μετατίθεται.

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται στο Πρωτόκολλο της ΕΛΣ (ΚΠΙΣΝ – Συγγρού 364, 17674 Καλλιθέα, όροφος 5Α), Δευτέρα-Παρασκευή, από 8.00 έως 14.30, ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: [email protected]

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…