Νέα άγρια καταστολή διαδήλωσης-Προσήγαγαν ακόμα και τον Έκτορα Κουφοντίνα

Ξεπέρασε τον εαυτό του το επιτελικό κράτος, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν και σήμερα σε άγρια καταστολή άλλης μιας ειρηνικής διαδήλωσης υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, με χημικά, αύρες, κυνηγητό και «τυφλές» προσαγωγές, περνώντας χειροπέδες ακόμα και στον γιο του απεργού πείνας.

5257220

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο υπουργός ΠΡΟΠΟ Χρυσοχοΐδης είναι προφανές ότι θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με τις κινητοποιήσεις αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα που μέρα τη μέρα λαμβάνουν αντικυβερνητικά και αντικατασταλτικά χαρακτηριστικά. Σήμερα στις 12 διέλυσαν και πάλι όσους προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον τόπο της νέας συγκέντρωσης στο Σύνταγμα 

Οι κατασταλτικές δυνάμεις είχαν δείξει από νωρίς τις προθέσεις τους, έχοντας καταστήσει το Σύνταγμα αποκλεισμένη ζώνη. Το κέντρο αστυνομοκρατείτο ώρες πριν, ενώ όσοι πλησίαζαν προς την πλατεία υποβάλλονταν σε έλεγχο.

Μόλις πλησίασαν οι πρώτες δεκάδες διαδηλωτών με το πανό υποστήριξης στον απεργό πείνας, δέχτηκαν επίθεση με χημικά, με τους αστυνομικούς να διαλύουν την κινητοποίηση, κυνηγώντας και χτυπώντας αδιακρίτως κόσμο στα στενά του κέντρου, ενώ προχώρησαν και σε αθρόες προσαγωγές. Από το μένος των μελών της «Δράσης» δε γλίτωσε ούτε ο γιος του Δημήτρη Κουφοντίνα, Έκτορας, που συμμετείχε στην ειρηνική διαδήλωση.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…