NΔ του Μητσοτάκη: Ψωμί, ελιά και υποψήφιους βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και Αριστερά

Και ο Πέτρος Τατσόπουλος, και ο Γρηγόρης Ψαριανός και ο Χάρης Θεοχάρης. Θα μπορούσε να είναι το σλόγκαν της ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τους υποψηφίους της στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Μία ΝΔ η οποία εμφανίζει χαρακτηριστικά πολιτικού διπολισμού στο εσωτερικό της

τατσόπουλος ψαριανός

Από τη μια στο εσωτερικό της πρωταγωνιστούν στελέχη τα οποία φλερτάρουν με την ακροδεξιά. Όπως για παράδειγμα ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης. Δύο πρόσωπα τα οποία έχτισαν την πολιτική τους σταδιοδρομία με το να υβρίζουν τη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή, τα στελέχη της, ακόμη και το σημερινό πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ειδικά ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι η «Αχίλειος πτέρνα» του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το πρόσωπο εκείνο το οποίο σηματοδοτεί τη στροφή της ΝΔ προς τα δεξιά υιοθετώντας «Καρατζαφερική» ρητορική με επιζήμια αποτελέσματα τα οποία ακόμη αυτή τη στιγμή δεν είναι ορατά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και δεν είναι ορατά επειδή αυτή τη στιγμή οι ψηφοφόροι της ΝΔ έχουν συσπειρωθεί πλήρως έπειτα από 4,5 χρόνια παραμονής στην αντιπολίτευση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα. Μία συσπείρωση η οποία όμως είναι πλασματική. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε αντίθεση με άλλους προκατόχους του δεν έχει σχηματίσει «ρεύμα» στην κοινωνία. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν περίτρανα ότι αδυνατεί να προσελκύσει ψηφοφόρους που κινούνται στον ευρύτερο χώρο του κέντρου, παρά τη φθορά του ΣΥΡΙΖΑ. Το μόνο που καταφέρνει είναι να συσπειρώνει τους ψηφοφόρους που παραδοσιακά στηρίζουν τη ΝΔ και τίποτα περισσότερο.

Τατσόπουλος και Ψαριανός

Για το λόγο αυτό ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδομένος στα δεξιά «βαρίδια» του κόμματος αναγκάζεται να στρέφεται σε «αριστεροπασοκικές» επιλογές ώστε να καταφέρει να προσελκύσει κεντρώους ψηφοφόρους. Πέτρος Τατασόπουλος και Γρηγόρης Ψαριανος σηματοδοτούν την απέλπιδα αυτή προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πρόσωπα τα οποία ανήκαν επί δεκαετίες στον «αριστερό» χώρο αλλά ξαφνικά «απογοητευμένα» από το ΣΥΡΙΖΑ προτίμησαν να προσφέρουν τιε υπηρεσίες τους στη ΝΔ του Μητσοτάκη. Παρά το γεγονός ότι μέχρι και πριν λίγο καιρό διέψευδαν κατηγορηματικά ότι θα έκαναν κάτι τέτοιο (βλέπε δηλώσεις Γρηγόρη Ψαριανού στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ). Ως υποτιθέμενοι «Αριστεροί» αντί κανονικά να συνεχίσουν την πολιτική του σταδιοδρομία σε κάποιο άλλο κόμμα της Αριστεράς, επέλεξαν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πλήρης στροφή 180 μοιρών η οποία ελάχιστα ίσως συγκινεί το κοινό της ΝΔ. Το αντίθετο μάλιστα.

Θεοχάρης και υιός Γιάννου

Δεν είναι όμως μόνο αυτά τα δύο πρόσωπα τα οποία και ιδεολογικά ξένα με τη ΝΔ, εντάχθηκαν στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού και γενικός γραμματέας επί κυβέρνησης Παπανδρέου και αργότερα Σαμαρά, Χάρης Θεοχάρης είναι ένας ακόμη από αυτούς. Ένα πρόσωπο που το 2016 συνέπραξε με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Παπαδόπουλο για τη δημιουργία της Δημοκρατικής Ευθύνης, από την οποία αποχώρησε λίγους μήνες μετά, ενώ τον Ιούνιο του 2017 συμμετείχε στη συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Πασοκικής προέλευσης είναι και ο πρώην βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας. Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ στην Αχαΐα και γιος του Ασημάκη Φωτήλα, ιδρυτικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή και υπουργού του Ανδρέα Παπανδρέου. Στενές σχέσεις με το ΠΑΣΟΚ είχε και ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο τελευταίος έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν επί χρόνια ολόκληρα παρουσίαζε δημοσκοπήσεις της GPO, στο Mega και τις εκπομπές του Γιάννη Πρετεντέρη. Δημοσκοπήσεις οι οποίες την περίοδο παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ παρουσίαζαν πάντοτε την ελάχιστη διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε σχέση με αυτή που έβγαινε στην κάλπη. Ο ίδιος άλλωστε υπήρξε για πολλά χρόνια σύμβουλος επικοινωνίας του πρώην πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Κώστα Λαλιώτη.

«Σημιτικό» ΠΑΣΟΚ

 Στη νεοδημοκρατική «αγκαλιά» βρισκόταν επίσης και ο γιος του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου. Σύμφωνα με όσα ανέφεραν δημοσιεύματα του Οκτωβρίου του 2018, ο «Νικήτας Παπαντωνίου- Καρτάλης ήταν ένα από τα 135 πρόσωπα που επιλέχθηκαν μέσω της διαδικασίας Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας». Οι δικαστικές περιπέτειες της ΝΔ στη συνέχεια ανάγκασαν τη ΝΔ να ανακρούσει πρύμναν και το ζήτημα της καθόδου του ως υποψήφιος βουλευτής του κόμματος να μην ευοδωθεί. Πασοκικής προέλευσης θεωρείται και η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος και ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, αλλά όλα αυτά γα τους συμβούλους του προέδρου αποτελούν ψιλά γράμματα. Δεν φαίνεται άλλωστε να έχουν και πολλές σχέσεις με τη ΝΔ, παρά μόνο τα τελευταία χρόνια όταν ανέλαβε τα ηνία του κόμματος ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται δεν είναι κατά πόσο τα πρόσωπα αυτά θα καταφέρουν να φέρουν σταυρούς στη ΝΔ, αλλά αν στην τελική ευθεία των εκλογών θα οδηγήσουν κάποιος ίσως δυσαρεστημένους από την ηγεσία Μητσοτάκη ψηφοφόρους της ΝΔ, να μην ψηφίσουν καθόλου ή με βαριά καρδία το βράδυ των εκλογών.

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

ΕΚΑΒ

Σοκαριστικές λεπτομέρειες για το ακέφαλο πτώμα στην Καρδίτσα: Άγριο ζώο μπήκε στο σπίτι της

Σοκάρει η ιατροδικαστική εξέταση της 85χρονης που βρέθηκε χωρίς κεφάλι στην Καρδίτσα

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

6028608

Καραμανλής: Θλιμμένη παράσταση στον αέρα του ΣΚΑΪ – «Δεν ήταν εύκολο το να κατέβω ξανά υποψήφιος» (video)

«Στην πολιτική δεν μπήκα στα 20, μπήκα στα 40 μου. Δεν είναι σκοπός για μένα…

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος