Newsroom

Newsroom

ΝΔ: Στην κούρσα της διαδοχής ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. 

kiriakos mitso

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα του, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. 

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, σημείωσε ότι υπηρετεί την παράταξη από 15 ετών και διαβεβαίωσε ότι «δεν θα ήμουν υποψήφιος, εάν δεν πίστευα στις δυνάμεις μου». Ο Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι έχει το όραμα που απαιτείται, «για να είμαι παρών στην κούρσα της διαδοχής. Ελευθερία, αξιοκρατία, δικαιοσύνη, ίσες ευκαιρίες για όλους».

Στη συνέχεια τόνισε ότι τα προβλήματα της παράταξης είναι «βαθιά», και πως ο Μεϊμαράκης έκανε τα πάντα για να κρατήσει τις δυνάμεις της Ν.Δ. Συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα, ότι «η Ν.Δ. διαθέτει παλιά χαρακτηριστικά», λέγοντας μάλιστα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δίκιο σε αυτό το θέμα. «Εάν είμαι πρόεδρος του κόμματος θα υπάρξει αλλαγή των στελεχών και των προσώπων», πρόσθεσε.

Έκανε «άνοιγμα» προς όλες τις πολιτικές κατευθύνσεις και υποστήριξε ότι «χωρούν όλοι στη ΝΔ, από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας ως τους ανθρώπους που προσδιορίζονται ως δεξιοί». «Το όνομα που φέρω αρχικά ήταν πλεονέκτημα, αλλά σταδιακά έγινε μειονέκτημα» τόνισε εν συνεχεία, εκτιμώντας ότι «πολλοί δεν θα με εκλέξουν επειδή είμαι από “τζάκι”». Ανεξάρτητα ποιος θα κερδίσει ή θα χάσει, όλοι θα στηρίξουμε τον νέο αρχηγό, διαβεβαίωσε, ενώ καταλήγοντας τάχθηκε υπέρ της εκλογής του νέου προέδρου από τη βάση του κόμματος, από τους πολίτες.