ΝΔ προστατεύει Καλογρίτσα: Δεν καλεί πρώτο μάρτυρα τον εργολάβο και εξαιρεί τον γιο του

Πολιτική εργολαβία της ΝΔ υπέρ του άλλοτε αφερέγγυου Χρήστου Καλογρίτσα αποδεικνύεται η Προανακριτική Επιτροπή.

Άγγελος Προβολισιάνος 08/04/2021 | 13:09

Η συμπολίτευση όχι μόνο δεν καλεί πρώτο μάρτυρα τον πρωταγωνιστή της υπόθεσης, δίνοντας την ευκαιρία στον εργολάβο να αντικρούσει την κατάθεση του υπαλλήλου του που κατέρριψε το αφήγημα περί διαμεσολάβησης του Νίκου Παππά με την οικογένεια Χούρι, αλλά αρνείται και την κλήση του Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, ο οποίος ήταν ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που μετείχε στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η κυβερνητική πλειοψηφία επέβαλλε πρώτο μάρτυρα στην Προανακριτική το στέλεχος της Τοξότης, κ. Τόμπρα, αντί του Χρ. Καλογρίτσα, ο οποίος θα είναι ο αμέσως επόμενος. Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κίνηση αυτή αποσκοπεί στη διευκόλυνση και κατάλληλη προετοιμασία του άλλοτε αναξιόπιστου εργολάβου για τη ΝΔ. Ο κ. Τόμπρας έχει υποστηρίξει ότι διαμεσολάβησε για τις επαφές με την πλευρά Χούρι, αδειάζοντας επί της ουσίας τον εργοδότη του που πασχίζει να καταστήσει ως διαμεσολαβητή τον πρώην υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής. Έτσι, γνωρίζοντας το περιεχόμενο της κατάθεσης Τόμπρα ενώπιον της Επιτροπής, ο Χρ. Καλογρίτσας θα έχει τον χρόνο να προετοιμαστεί για να αντικρούσει τον συνεργάτη του. Βέβαια, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο αναίρεσης όσων κατέθεσε στις εισαγγελικές Αρχές ο κ. Τόμπρας, σενάριο που προσφέρει άλλη μία εξήγηση για τη σπουδή της συμπολίτευσης.

Κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και μέλος της πλειοψηφίας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, παραδέχτηκε άθελά του πως ο Χρ. Καλογρίτσας έχει υποπέσει σε αντιφάσεις στις καταθέσεις του και γι΄ αυτό ορίζεται δεύτερος στη σειρά των μαρτύρων. «Μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε επειδή είστε πλειοψηφία…» φέρεται να σχολίασε δηκτικά η Θεοδώρα Τζάκρη, καλώντας τον πρόεδρο, Σταύρο Κελέτση, να προστατεύσει την πλειοψηφία από τον διασυρμό, αφού στην «υπόθεση Καλογρίτσα» πρώτος μάρτυρας καλείται ο «κλητήρας του εργολάβου».

Εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, έντονα αντίδρασε και ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Βιλιάρδος, χαρακτηρίζοντας -κατά τις πληροφορίες- ύποπτη την επιμονή της ΝΔ να μην καλέσει πρώτο μάρτυρα τον Χρ. Καλογρίτσα. Στο ίδιο μήκος κύματος και το ΚΚΕ, το οποίο επέμενε στην κλήση του Χρ. Καλογρίτσα κατά προτεραιότητα, κάτι που έκανε και το ΚΙΝΑΛ μέχρι η Νάντια Γιαννακοπούλου -σύμφωνα με τις πληροφορίες- να αναιρέσει την εισήγησή της υπερψηφίζοντας αυτήν της ΝΔ.

Πηγή: documentonews.gr