ΚΒ

Καραθανάσης Βασίλης

Ν.Δ , ΟΝΝΕΔ και φασισμός…

Tον τελευταίο καιρό αλλά και τις τελευταίες ώρες ζούμε αυτό που κάποτε είχε γράψει ο Μεν.Λουντέμης , έχουν ειπωθεί τόσα πολλά ψέματα που αφού δεν ντράπηκαν τα στόματα που τα εκστόμησαν ντρέπονται τα ίδια τα ψέματα για λογαριασμό τους.

59e9cd371dc524ed568b49e1

Εγώ θα προσθέσω πως τα ίδια τα ψέματα αν ζούσαν ακόμα και σήμερα, στους καιρούς του πολιτικού αναθεωρητισμού , της ιδεολογικής πλάνης και του κανιβαλισμού της παρελθοντικής πραγματικότητας θα ντρεπόταν ακόμα περισσότερο και για λογαριασμό της ίδιας της ιστορίας. 

Χθες παρατηρήσαμε στο βήμα της Βουλής έναν πρωθυπουργό ο οποίος με ακροδεξιό προβοκατόρικο υστερικό παραλογισμό άρχισε να σκάβει βαθιά στο πολιτικό χώμα προκειμένου να θάψει τα χουντικά εγκλήματα της παράταξης του αλλά και να ξεθάψει τους ήρωες  αγωνιστές κομμουνιστές , αναρχικούς , αριστερούς , βγάζοντας τους στην γύρα του αναθεωρητισμού , στο παζάρι της καπήλευσης της εντιμότητας και των αγώνων τους , λέγοντας τους πως δεν αγωνίστηκαν για δημοκρατία αλλά για να χτίσουν την καριέρα τους.                                                                                                                                                                                               

Πριν λίγες ώρες, η ελληνική πραγματικότητα έζησε στιγμές που η ιστορία τις είχε ξαναβιώσει τον ματωμένο Νοέμβρη του ΄73.Τα ΜΑΤ εισέβαλαν με κυβερνητική εντολή στο ιστορικό κτίριο του πολυτεχνείου. Η στιγμή αυτή θα μείνει χαραγμένη στην συλλογική συνείδηση όλων αλλά κυρίως θα αποτυπωθεί στις σελίδες της ιστορίας. Τέσσερις ημέρες πριν την επαναστατική εξέγερση, ξυπνά ο πραιτωριακός ασφαλίτικος χρυσαυγητισμός της αστυνομίας της ακροδεξιάς του Μητσοτάκη και μετατρέπεται σε λυσσασμένο τάγμα εφόδου διάλυσης των δημοκρατικών ανθρώπων. Με λίγα λόγια, κράτος της δεξιάς και αστυνομία απέδειξαν για άλλη μια φορά πως είναι εχθροί του λαού. Δεν ντράπηκαν ούτε στο ελάχιστο τα θρασύδειλα κυβερνητικά θρασίμια και τόλμησαν να αμολήσουν την ασφαλίτικη μπατσαρία στο αιματοβαμμένο θυσιαστήριο της λευτεριάς, στο πολυτεχνείο. Βλέποντας λοιπόν κανείς αυτόν τον εξόφθαλμο βιασμό της δημοκρατίας και της ιστορικής πραγματικότητας , βλέποντας τις εικόνες των φοιτητών γονυπετείς να τους φοράνε χειροπέδες οι τραμπούκοι της ασφάλειας , θα μπορούσε κανείς απέναντι σε αυτά τα χυδαιλογήματα, απέναντι σε αυτές της ιστορικές προστυχιες να βγει εκτός εαυτού προκείμενου να απαντήσει. Παρόλα αυτά ως δημοκρατικός λαός, ως παιδιά και εγγόνια του Άρη , του Μπελογιάννη, του Λαμπράκη, του Τεμπονέρα, οφείλουμε να απαντήσουμε με ψυχή βαθιά αλλά και με τρόπο γροθιάς που να προκαλεί ραγίσματα στο φασιστικό ακροδεξιό νεοδημοκρατικό πυρήνα. 

Λέμε λοιπόν τα έξεις απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό: Καριέρα κ. Μητσοτάκη δεν έχτισαν τα παιδιά του Πολυτεχνείου , ούτε τα κρατούμενα παιδιά στα ΕΑΤ-ΕΣΑ που ξεψυχούσαν στις αιματοβαμμένες αίθουσες βασανιστηρίων, όπως καριέρα δεν έχτισαν και οι αγωνιστές του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ  που το μετεμφυλιακό δεξιό παρακράτος σας, τους έστειλε εξόριστους στη Γυάρο , στη Μακρόνησο και στα υπόλοιπα νησιά εξόντωσης. Όταν η οικογένεια σας, η πολιτική αλλά και η βιολογική υπέγραφε με περίσσια χαρά σύμφωνα υποταγής στα παπαδοπουλάκια και στους πατακούς κάνοντας καριέρα , υπήρχαν και κάποιοι άλλοι στα Μακρονήσια και στις φυλακές που είχαν θέσει διαφορετικούς όρους αξιοπρέπειας για τη ζωής τους, δεν υπέγραφαν δήλωση μετανοίας , δεν παζάρευαν ούτε στο ελάχιστο το ιδεολογικό τους μεγαλείο .

Ύστερα βέβαια και από την ωμή κυνική παραδοχή του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, πως στο ιδεολογικό εμφυλιοσυνειδησιακό του υποσυνείδητο παραμονεύει η κυρίαρχη επιθυμία της δολοφονίας του Αλέξη Τσίπρα, είναι ξεκάθαρο πλέον το γεγονός πως οι μάσκες έπεσαν και οι εξευγενισμένες τάχα νεοφιλελεύθερες ψυχές έδειξαν το πραγματικό τους πολιτικό απόπατο, την ιδεολογική τους χωματερή και την ηθική τους αλητεία. Παλαιότερα είναι γνωστό πως η δεξιά , πρόδιδε τους πατριώτες αγωνιστές με κουκούλα ή άλλοτε εξέφραζε τα δοσιλογικά δολοφονικά αισθήματα της με υποδόριο τρόπο, συνεργαζόμενη με φασίστες στα πλαίσια της γκεσταποκρατίας την οποία απόλυτα υπηρετούσε . Πλέον η δεξιά του σήμερα , έχοντας ακόμα διατηρήσει τον πλήρη κρατικό έλεγχο , εκτοξεύει με λυσσαλέο τρομοκρατικό γινάτι απειλές ενάντια στην αριστερά , ενάντια στους σημερινούς ατάκτους.

 Η επιθυμία που έχει το χρυσαυγήτικο νεοδημοκρατικό συνάφι να στήσει σημερινούς φανοστάτες  είναι ολοφάνερη και απροκάλυπτα στρατηγικά σχεδιασμένη .Οι απειλές αυτές ολοφάνερα στοχεύουν και αφορούν όχι μόνο την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία των προοδευτικών ανθρώπων αλλά  εν τέλει αφορούν και την ίδια την θεσμική συνταγματική υπόσταση,την ίδια την ύπαρξη της δημοκρατίας.  Βέβαια οι δηλώσεις αυτές από τις τάξεις του δεξιού νεοδημοκρατικού χρυσαγήτικου στρατοπέδου δεν αποτελούν και κάποια ιδιαίτερη έκπληξη για την αριστερά . Αποτελούν μονάχα μια ακόμη ένδειξη για την ύπαρξη ενός υπαρκτού πιστοποιητικού φασιστικών φρονημάτων που επιβάλλεται να υπογράψουν και να εκτελέσουν όλοι όσοι εντάσσονται στη ακροδεξιά σέχτα της Ν.Δ.

Αποτελούν επίσης και μια σαφέστατη ομολογία αμετανόητης στάσης και θέσης όσον αφορά το βεβαρημένο ποινικό μητρώο δολοφονιών που έχει στα χρονικά της η ΟΝΝΕΔ υπό τις ευλογίες πάντα της σημερινής κυβέρνησης. Και στο κάτω κάτω το ζήτημα παραμένει ένα: Αυτοί δυστυχώς επέλεξαν να μιλάνε για εμφύλιο, για δολοφονίες και για ιδεολογικά άβατα , εμείς ο κόσμος της δημοκρατίας θα συνεχίσουμε να επιλέγουμε να μιλάμε  για ελευθερία , ενότητα , δημοκρατία και ιστορική γνώση. Οι αριστεροί, οι κομμουνιστές, ο ελληνικός λαός θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, στις κρίσιμες επάλξεις των καιρών, προκειμένου να τσακίζουμε με λογισμό και μ’ όνειρο τους νοσηρούς εμπόρους της ιστορίας , τους υπηρέτες του ακροδεξιού χαφιεδισμού της πραγματικότητας και όλα εκείνα τα νεωτεριστικά φασιστοσεμνότυφα κατακάθια..

Συμπέρασμα , να σταματήσει εδώ και τώρα ο ιστορικός κανιβαλισμός και η ιστορική σπέκουλα από την χρυσαυγήτικη ακροδεξιά κυβέρνηση της Ν.Δ με μαέστρους τον επενίτη τσεκουροφόρο βορίδη από τη μια τον μπογδάνο σε ρόλο αστυνομοπολιτικού ασφαλιτη πλάι στα ΜΑΤ παρέα με τα γκλοπς από την άλλη , αλλά και των υπόλοιπων νεοχουντικών γκεμπελίσκων υπο της μητσοτακικές ευλογίες. 

Υ.Γ Τέλος,  ως προς το θέμα της επετειου , θερμή παράκληση, ας μην κατεβάσει στους δρόμους τα στρατιωτάκια του ο κ.Χρυσοχοίδης . Με στρατιωτάκια και playmobile παίζαμε όταν ήμασταν μικροί…!

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού…

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…