ΝΔ: Όλα τα έχουν, μόνο το ήθος τους λείπει

Η υπόθεση της βίλας του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο εντάσσεται σ΄ένα σκηνικό προσπάθειας απαξίωσης της αριστεράς και του Αλέξη Τσίπρα. Έπεσε στο κενό. Η υπόθεση Folli Follie και οι αυθαίρετες ερμηνείες που δίνονται, αυτό τον στόχο έχει. Την ηθική απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ.

4847588 3

Και  STAR έχουν και MEGA και ANT1 και ΟΡΕΝ και ALFA και ΕΡΤ και ΒΗΜΑ και ΝΕΑ και ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Και τεράστια επικοινωνιακή ομάδα που τους συνδράμει κάθε ώρα και στιγμή. Και  μπόλικο χρήμα που το κινούν, το διακινούν και το διοχετεύουν σε φίλους και κολλητούς. Για  δουλειές φανερές και κρυφές. Business as usual. Νταραβέρι να γίνεται.

Όλα τα έχουν. Μόνο κάτι τους λείπει. Που δεν αγοράζεται. Δεν εξαγοράζεται. Δεν το φέρνει ο Άγιος Βασίλης. Το ήθος τους λείπει. Αυτό που έχει η αριστερά. Ζυμωμένο χρόνια με αγώνες, οράματα, ανιδιοτέλεια, ρομαντισμό, αδιέξοδα, ουτοπία. Αυτό το νήμα που την ενώνει με την λαϊκή συνείδηση.

Το να αποκτήσει η δεξιά το ηθικό πλεονέκτημα, από τη φύση και τα πιστεύω της, είναι αδύνατο. Αποκλείεται. Τα παμφάγα ιδιωτικά συμφέροντα δεν αφήνουν χώρο για πολλές- πολλές σκέψεις και ηθικές αναστολές. Ο στόχος τους λοιπόν είναι άλλος. Να απαξιώσουν αυτό που δεν μπορούν να έχουν. Να συκοφαντήσουν να υπονομεύσουν την ηθική υπόσταση της αριστεράς. Ώστε ο κόσμος να πει: Όλοι ίδιοι είναι.

Η υπόθεση της βίλας του Αλέξη Τσίπρα στο Σούνιο εντάσσεται σ΄αυτό το σκηνικό της προσπάθειας απαξίωσης της αριστεράς και του Αλέξη Τσίπρα. Έπεσε στο κενό. Η υπόθεση Folli Follie και οι αυθαίρετες ερμηνείες που δίνονται, αυτό τον στόχο έχει. Την ηθική απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα που η αμφισβήτηση  από τους πολίτες, αρχίζει να χτυπά την καρδιά του μοντέλου διακυβέρνησης της ΝΔ, η ΝΔ δεν αμύνεται. Επιτίθεται. Το έκανε προεκλογικά όταν ήταν στην αντιπολίτευση, το κάνει και σήμερα που είναι κυβέρνηση. Έχοντας την εγγύηση ενός στρατού εξαρτημένων μικρών και μεγάλων ΜΜΕ, προσπαθεί να παραπλανήσει την κοινή γνώμη και να μεταφέρει την συζήτηση αλλού. Εάν στην θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν το ΚΚΕ, τότε θα αμφισβητούσαν την ηθική υπόσταση του ΚΚΕ.

Προεκλογικά  η δεξιά με την βοήθεια των ελεγχόμενων ΜΜΕ, προσπάθησε και πέτυχε να συγκρίνει ανόμοια πράγματα. Διπλά στο  τεράστιο σκάνδαλο NOVARTIS, τοποθέτησε τον Πολάκη που καπνίζει. Και τα εξαρτημένα ΜΜΕ της διαπλοκής αποφάνθηκαν:  Ένοχος για εγκληματικές πράξεις  ο Πολάκης, ενώ για το σκάνδαλο NOVARTIS αποφάνθηκαν ότι ήταν ένα ήσσονος σημασίας συμβάν, στο οποίο συμμετείχαν μόνο γιατροί.

Οι αναρτήσεις του Νίκου Καρανίκα για την Ελένη Μενεγάκη, έλαβαν πολλαπλάσια δημοσιότητα από το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Το  δημοσίο  χρήμα  στις τσέπες των ημετέρων. Π.χ. διαφημιστών. Τα ΜΜΕ μεγέθυναν και υπερασχολήθηκαν  με  τον Καρανίκα. Μουγκαμάρα για το σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Τα τέσσερα χρόνια που κυβέρνησε ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνησε όπως κυβέρνησε. Για άλλους καλά, για άλλους λιγότερο καλά και για άλλους καθόλου καλά. Όμως κανένας δεν βρέθηκε να πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκλεβε, ότι ο Τσίπρας πλούτισε. Ότι ο Τσίπρας εξόπλισε το γραφείο του με εξοπλισμό από την SIEMENS αξίας 130.000 ευρώ. Ποσό που αναγκάστηκε να τρέξει να πληρώσει, μόλις άρχισαν οι πρώτες αποκαλύψεις για τις μίζες της SIEMENS σε κόμματα και πολιτικά πρόσωπα. Στην συνείδηση του λαού, της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών, εχθρών και φίλων, ο ΣΥΡΙΖΑ έφυγε καθαρός. Δεν καταχράστηκε το δημόσιο χρήμα. Και αυτό είναι ένα από τα γερά θεμέλια του για να επιστρέψει ξανά. Αυτό στη ΝΔ το ξέρουν πολύ καλά. Κι αυτό προσπαθούν να υπονομεύσουν, να συκοφαντήσουν και να διαβάλουν.
Η πολιτική δεν είναι ηθικολογία. Δεν είναι κατηχητικό. Είναι πράξεις, αποτελεσματικότητα, προσφορά. Όμως για να προσφέρεις στους πολλούς αδύναμους, χρειάζεται ήθος, συναίσθηση του ρόλου σου και ανιδιοτέλεια. Πρέπει να έχεις όραμα για μια κοινωνία ισότητας που θα ανακουφίζει αυτούς που το έχουν ανάγκη. Τίποτα απ΄όλα αυτά τα στοιχεία δεν διαθέτει η ΝΔ, ο Μητσοτάκης και το σύστημα εξουσίας του. Γι αυτό χύνουν και θα χύσουν τόνους λάσπης, όχι για να πουν ότι αυτοί είναι καλύτεροι,  αλλά για να πουν ότι και οι άλλοι είναι το ίδιο βρώμικοι μ’ αυτούς.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…