"ΝΔ και Μητσοτάκης δίνουν τα τελευταία διαπιστευτήρια υποταγής σε ΔΝΤ και Σόιμπλε"

«Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης για μία ακόμη φορά βρίσκονται στην αμήχανη θέση να υπερασπίζονται μόνοι τους τις πιο παράλογες απαιτήσεις των δανειστών. Στην πιο κρίσιμη καμπή της διαπραγμάτευσης και σε διάσταση από την κοινωνία, δίνουν και τα τελευταία διαπιστευτήρια υποταγής στο ΔΝΤ και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών, προκειμένου να μην υποχωρήσουν από τις παράλογες απαιτήσεις τους».

589f366c1dc524da358b4660

Με αυτόν τον τρόπο σχολιάζει προηγούμενη ανακοίνωση της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προσθέτοντας ότι «αδυνατούν να συμβιβαστούν με την ιδέα πως η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά, προς όφελος της ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας και όχι της ολιγομελούς ελίτ που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης εκπροσωπεί».

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλου «αντί η ΝΔ να ποντάρει στην καταστροφή της χώρας, κλείνοντας το μάτι στους ακραίους εκ των δανειστών, πρέπει επιτέλους να πάρει επισήμως θέση, όπως αρμόζει στο θεσμικό ρόλο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο πρωθυπουργός, εξάλλου, έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα στην ομιλία του, αλλά η ΝΔ για μία ακόμη φορά αρνείται να απαντήσει στα ουσιώδη:

1) Υιοθετεί ο κ. Μητσοτάκης τη δήλωση του Αντιπροέδρου του, κ. Γεωργιάδη “να μην κλείσει η αξιολόγηση για να πέσει η κυβέρνηση”;

2) Είναι επίσημη θέση της ΝΔ ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποδεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ για πρόσθετα μέτρα για μετά τη λήξη του προγράμματος;

3) Θα ταχθεί στο πλευρό της κοινωνικής πλειοψηφίας στις επαφές του με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ζητώντας να μην υπάρχουν παράλογες αξιώσεις που δεν απορρέουν από τη συμφωνία;»

«Ο ελληνικός λαός περιμένει από τον κ. Μητσοτάκη συγκεκριμένες απαντήσεις» καταλήγει ο ίδιος.