ΝΔ: Η «Ωραία της Ημέρας» και το ηθικό πλεονέκτημα

Η Νέα Δημοκρατία, η «Ωραία της Ημέρας» του πολιτικού μας συστήματος, πάντα διέθετε γοητεία και οικονομική επιφάνεια, αλλά υστερούσε στο λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα», το δυνατό ιδεολογικό όπλο της ηρωικής και αδικημένης Αριστεράς.

EK Nea Dimokratia

Οι αμαρτίες της, τα δημοσία δαπάνη «λούσα» της και τα «νυχτοπερπατήματά» της Δεξιάς, την είχαν στιγματίσει και για την πλειονότητα των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας ήταν η παράταξη με τα δύο πρόσωπα.

Η «γαλάζια κυρία» που την ημέρα υποκρίνεται την έντιμη ευκατάστατη νοικοκυρά, ενώ τη νύχτα εκδίδεται στους πειρασμούς του χρήματος και της καλοπέρασης αδιαφορώντας για τα προβλήματα της μεγάλης μάζας των συμπολιτών της.

Αυτή η ταμπέλα της ανάλγητης, η οποία γλεντάει στην υγεία των κορόιδων υποκρινόμενη την καθωσπρέπει πολιτική οικοδέσποινα, ενώ ενδιαφέρεται μόνο για την ευημερία της ολιγαρχίας, αποτελούσε τα τελευταία χρόνια μόνιμο βραχνά για τη συντηρητική παράταξη.

Γι’ αυτό κορυφαία στελέχη της είχαν επανειλημμένα επιδοθεί σε μια εντατική προσπάθεια αμφισβήτησης της εικόνας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και εξουδετέρωσης του προβαλλόμενου «ηθικού πλεονεκτήματος» της αριστερής κυβέρνησης.

Το δίκαννο της συκοφαντίας

Στον ιδεολογικό πόλεμο κατά του «ηθικού πλεονεκτήματος» του ΣΥΡΙΖΑ, η Νέα Δημοκρατία βασίστηκε στην παλιά δοκιμασμένη συνταγή της δαιμονοποίησης του αντιπάλου, χρησιμοποιώντας ως όπλο το δίκαννο της συκοφαντίας.

Δηλαδή, την ενοχοποίηση του αντιπάλου σε συνδυασμό με τη θυματοποίηση του εαυτού μας η οποία οφείλεται στην (υποτιθέμενη) αισχρή και απάνθρωπη συμπεριφορά του εναντίον μας.

Για την ενοχοποίηση χρειαζόταν αρκετή λάσπη ώστε να μειωθεί η αριστεροσύνη του Αλέξη Τσίπρα. Έτσι προέκυψαν το «χουντικό» παρελθόν του νεκρού πατέρα του, συνδυασμένο με το πούρο Κοχίμπα και τις διακοπές στο κότερο της πλούσιας φίλης του, ως «απόδειξη» και «υπόκλιση» του «δήθεν αριστερού» πρωθυπουργού στην κρυφή γοητεία της μπουρζουαζίας!

Όπως «μαζί τα φάγαμε» έτσι και κατά βάθος «όλοι ίδιοι είμαστε», ενώ το δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί δεν ισχύει, αφού οι ιδεολογίες – το είπε και ο Μαρξ – είναι ψευδείς συνειδήσεις…

Την αντίληψη αυτή ενίσχυσε εκ των υστέρων και η υπερφίαλη Συριζαία, κυρία Τασία, ως μητέρα που «αμάρτησε» για το παιδί της και συγκεκριμένα για να μετατεθεί η κόρη της στο προνομιακό προσωπικό της Βουλής.

Όμως, από μόνη της η ενοχοποίηση δεν αρκούσε για να γίνει η ζημιά στον αντίπαλο. Τέτοιο ατού είχε και ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη που στοχοποιήθηκε ηθικά λόγω των ασελγών δραστηριοτήτων του συμβούλου του Νίκου Γεωργιάδη, των offshore δοσοληψιών της γυναίκας του Μαρέβας και ποικίλων επιλήψιμων δραστηριοτήτων διαφόρων «αρίστων» και κουμπάρων του μητσοτακικού περιβάλλοντος.

Για να διεγερθεί ο συναισθηματισμός των ιδεολογικά ασταθών ψηφοφόρων και να κερδηθεί η ψήφος τους, χρειαζόταν και ένα παράδειγμα της (υποτιθέμενης) απανθρωπιάς του αντιπάλου σε βάρος της, δηλαδή η θυματοποίησή της.

Το παράδειγμα αυτό δόθηκε τυχαία από μιαν ανάρτηση στο twitter του υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιου Κυμπουρόπουλου, στην οποία έδωσε μία όχι τόσο προσβλητική όσο επιθετική και αχρείαστη, όπως αποδείχθηκε, απάντηση, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Η απάντηση του παρορμητικού υπουργού αποτέλεσε το βούτυρο στο ψωμί των δημοσιολόγων προπαγανδιστών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ξεσήκωσαν το σύμπαν για τον απάνθρωπο υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ που φέρθηκε ανάλγητα σε έναν ΑμεΑ επιστήμονα, αγωνιστή της ζωής.

Το θέμα κυριάρχησε με κατά συρροή πρωτοσέλιδα, με εκπομπές και «αναλύσεις» που καταδίκαζαν τον «αισχρό» αναπληρωτή υπουργό Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο πρώτος ΑμεΑ αριστούχος μαθητής που παρέλασε το 1999 σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του, έγινε ξαφνικά το «ηθικό πλυντήριο» για τις αμαρτίες της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ώθησε πλήθος παλιών αλλά και νέων περιστασιακών υποστηρικτών να ψηφίσουν χωρίς αναστολές την «Ωραία της Ημέρας», ξεφορτώνοντας τις ενοχές τους στην αυλή του αντιπάλου!

Χωρίς να μπορεί να το φανταστεί ούτε στα πιο τρελά του όνειρα, ο συμπαθής Στέλιος εξελέγη πρώτος ευρωβουλευτής της ΝΔ – και πρώτος πανελλαδικά – με περισσότερους από 400 χιλιάδες ψήφους, ξεπερνώντας ακόμη και τον πρώην πρόεδρο του κόμματός του Βαγγέλη Μεϊμαράκη!

Η «γαλάζια παράταξη» είχε πετύχει τον στόχο της! Να επιφέρει ένα σοβαρό πλήγμα στο «ηθικό πλεονέκτημα» του αντιπάλου, χρησιμοποιώντας χωρίς αναστολές το δίκαννο της συκοφαντίας: τη φτηνή ενοχοποίηση του «προδότη» της Αριστεράς Αλέξη Τσίπρα και την πάμφθηνη «ηρωική» θυματοποίησή της, μέσω του ΑμεΑ Στέλιου Κυμπουρόπουλου!

Οι απρόβλεπτοι 429.885 ψηφοφόροι του Στέλιου, αρκετοί για να δώσουν στη ΝΔ την πρωτιά στις ευρωεκλογές, αποδεικνύουν ότι τα «πολυβολεία του καθεστώτος» είναι ακόμη εξόχως αποτελεσματικά όσο η σπέκουλα που αναπαράγουν και η λάσπη που εκτοξεύουν δεν παίρνει εγκαίρως την απαιτούμενη απάντηση.

ΥΓ 1. Η αμφιλεγόμενη ανάρτηση στο twitter του Στέλιου Κυμπουρόπουλου, ο οποίος έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων για ΑμεΑ και είχε διοριστεί στο ΕΣΥ με την υπ. Αριθμόν Α2α/92568/ 5-12-2016 απόφαση του υπουργού Υγείας, έλεγε: «Δεν θέλησα ποτέ μόρια, επιδόματα, χάρες. Ίσες ευκαιρίες διεκδικώ. Διεκδικώ αυτό που δεν υπάρχει»…

Η επιθετική «αχρείαστη» απάντηση του Παύλου Πολάκη που εκτόξευσε στα ύψη τη δημοφιλία του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και εκμεταλλεύτηκε πολιτικά η ΝΔ, ήταν: «Αν διεκδικούσες ίσες ευκαιρίες κύριε Κυμπουρόπουλε, να έβαζες χαρτιά για να προσληφθείς επιμελητής Β στο ΕΣΥ με κρίση από συμβούλιο όπως οι άλλοι γιατροί και όχι έτσι (όπως δικαιούσουν ως ΑΜΕΑ). Ντροπή και κρίμα να λες αυτά που λες».

ΥΓ2. Είναι παράδοξο, αλλά ο θιγείς Στέλιος Κυμπουρόπουλος χρωστάει μεγάλη υποχρέωση στον «εχθρό του», Παύλο Πολάκη, ο οποίος άθελά του εκτόξευσε τη δημοτικότητά του στα ύψη και συνέβαλε τα μέγιστα στην εντυπωσιακή εκλογή του. Αν δεν υπήρχε η απρόβλεπτη παρέμβαση Πολάκη και όσα προκάλεσε, κανένας δεν θα στοιχημάτιζε, όχι για την πρωτιά Κυμπουρόπουλου, αλλά ίσως ούτε και για την εκλογή του. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Πύρρος Δήμας

Πύρρος Δήμας: Ξεσήκωσε το Twitter αλλά όχι για κάποιο μετάλλιο – Τα σχόλια για τους φράχτες που έφεραν αντιδράσεις

Μια φωτογραφία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια υποψηφιότητα και δυο αναρτήσεις για τον φράχτη στον…

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Κέιτ

Βασιλικός αναλυτής για Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Ο Βέλγος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη μορφή καρκίνου από την οποία πάσχει η πριγκίπισσα της Ουαλίας…

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».