Newsroom

Newsroom

ΝΔ για Μακεδονικό: "Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε"

Τη θέση της ΝΔ για το Μακεδονικό διατύπωσε από το βήμα της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κατά τη συζήτηση της Επερώτησης της ΝΔ για τη Δικαιοσύνη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε».

5b113a381dc52411128b459c

του Άγγελου Προβολισιάνου

Νέα πρόφαση για να μην αναλάβει τις ιστορικές της ευθύνες ως προς το ονοματολογικό σκαρφίστηκε η αξιωματική αντιπολίτευση, με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο να τονίζει πως η ΝΔ δεν θα στηρίξει λύση του ζητήματος σε δόσεις. «Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε» είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν έχει δεχθεί τις απαιτήσεις των Σκοπιανών για μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα, όπως επίσης και αν έχει εγκαταλείψει το erga omnes. 

Απαντώντας στις νέες αιτιάσεις της ΝΔ αναφορικά με την άκαμπτη και ψηφοθηρική στάση της ως προς το Μακεδονικό, ο Σταύρος Κοντονής παρέθεσε τα λεγόμενα του πρώην αντιπρόεδρου της ΝΔ, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος πρόσφατα εξήγησε τον τρόπο και από ποιους οδηγηθήκαμε σε αυτή τη διπλωματική στενωπό. 

«Πριν από 15 μέρες περίπου υπήρξε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του πρώην αντιπροέδρου της ΝΔ, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος αποκάλυψε με ποιο τρόπο έχουμε υποστεί μία μεγάλη διπλωματική ήττα -όπως ο ίδιος ανέφερε- και ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι την περίοδο που κυβερνούσε η ΝΔ με πρωθυπουργό τον μακαρίτη Κων. Μητσοτάκη και υπουργό Εξωτερικών τον κ. Σαμαρά για το πώς η χώρα δεν έφτασε σε μια λύση» ανέφερε ο υπουργός Δικαιοσύνης και πρόσθεσε: «Και ανέφερε ο κ. Βαρβιτσιώτης ότι ο φόβος του τότε πρωθυπουργού μήπως πέσει η κυβέρνησή του και η αδιαλλαξία σε παράλλογες θέσεις βύθισαν τη χώρα στην κατάσταση που βιώνουμε επί τόσα χρόνια».

Επισήμανε δε πως έχει ενδιαφέρον να ξεκαθαρίσει η ΝΔ αν αναλαμβάνει τις ιστορικές ευθύνες αυτής της κατάστασης. «Και έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον να μας πει ο σημερινός αρχηγός της ΝΔ και γιος του τότε πρωθυπουργού εάν εμμένει στην άποψή του ότι δεν πρέπει να γίνει κάποια διαπραγμάτευση και το θέμα να παραπεμφθεί στις καλένδες. Γιατί όπως είχε πει: “Δεν θα ενώσουμε τους Σκπιανούς για να διχάσουμε τους Έλληνες”». Κλείνοντας το θέμα, ο κ. Κοντονής επανέλαβε πως η κυβέρνηση συνεχίζει στη θέση της εθνικής γραμμής, δηλαδή κινείται με γνώμονα τη σύνθετη ονομασία έναντι πάντων και με συνταγματική αναθεώρηση που αίρει τους αλυτρωτισμούς.  

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…