To ΝΒΑ υποκλίθηκε στον Αντετοκούνμπο-Αναδείχθηκε για δεύτερη σερί φορά MVP

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κέρδισε για δεύτερη σερί σεζόν το βραβείο του MVP κι έβαλε το όνομα του δίπλα σε θρύλους του ΝΒΑ.

Giannis Antetokounmpo NBA MVP 2020

Ο «Greek Freak» σάρωσε στην ψηφοφορία για τον πολυτιμότερο παίκτη της regular season κι έτσι έγινε ο 11ος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που κερδίζει το βραβείο σε τουλάχιστον δύο σερί σεζόν.

Το όνομα του Γιάννη θα βρίσκεται πλέον δίπλα σε αυτά των Ουίλτ Τσάμπερλεϊν, Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ, Μάικλ Τζόρνταν, Λάρι Μπερντ κι άλλων θρύλων του αθλήματος.

Παράλληλα, να θυμίσουμε ότι ο Αντετοκούνμπο κέρδισε και το βραβείο του κορυφαίου αμυντικού κι έγινε μόλις ο τρίτος παίκτης που κερδίζει τα δύο αυτά βραβεία (MVP και DPOY) σε μια χρονιά.

Οι Μπιλ Ράσελ, Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και Λάρι Μπερντ είναι οι μοναδικοί παίκτες που έχουν αναδειχθεί MVP τρεις σερί χρονιές, ενώ οι Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και ΛεΜπρον Τζέιμς είναι οι μόνοι με «back to back» σε δύο διαφορετικές περιόδους.
 

 

Θα γίνω MVP όταν πάρω τον τίτλο

 

«Μη με αποκαλείτε MVP, μέχρι να κατακτήσω το πρωτάθλημα»! Οι πρώτες δηλώσεις του Γιάννη Αντετοκούνμπο, μετά την ανάδειξη του σε Πολυτιμότερο Παίκτη του ΝΒΑ για την περίδοο 2019-20, είναι ενδεικτικές του ήθους και των φιλοδοξιών του ανδρός. 

Ο Έλληνας σούπερ σταρ υποδέχθηκε την είδηση επί αθηναϊκού εδάφους (“είμαι στην Ελλάδα μαζί με τη μητέρα μου, μη μου στείλετε εδώ το βραβείο, θα έρθω να το πάρω με το ξεκίνημα της νέας σεζόν”) και ουσιαστικά προανήγγειλε -μιλώντας στο ESPN μέσω τηλεδιάσκεψης- την παραμονή του στους Μιλγουόκι Μπακς.

«Όσο βρισκόμαστε όλοι στην ίδια σελίδα και παλεύουμε για τον ίδιο στόχο, δηλαδή την κατάκτηση του τίτλου, δεν βλέπω γιατί να μη μείνω στο Μιλγουόκι για άλλα 15 χρόνια», είπε. Και πρόσθεσε, ότι η συνάντησή του με τον ιδιοκτήτη των Μπακς Μαρκ Λάσρι ήταν ενθαρρυντική και τον έκανε να πιστεύει ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…