Newsroom

Newsroom

Ναζιστικός Λαγός…. κρύφτηκε στις Βρυξέλλες

Αρνείται να αναγνωρίσει το δικαστήριο ο καταδικασμένος ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός που κρύβεται για να μη φυλακιστεί

5165181 1

«To δικαστήριό σας μεροληπτεί εναντίον μου κατ’ εντολήν του κράτους. Δεν το αναγνωρίζω και θα προσφύγω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Δεν θέτω κανένα αίτημα σε αυτό το δικαστήριο».

Η δήλωση του Γιάννη Λαγού, που με -πραγματική ή προσποιητή- δυσθυμία διάβασε ο συνήγορός του (ο οποίος υποστήριξε ότι είχε ετοιμάσει ένα σωρό νομικά επιχειρήματα για να ζητήσει αναστολή για τον πελάτη του, αλλά έλαβε άλλη εντολή), ανέφερε διάφορα ηρωικά ενάντια στη δίωξη και την καταδίκη του, αλλά ξεχνούσε να αναφέρει κάτι βασικό: ότι όλα αυτά λέγονταν από θέση ασφαλείας.

Συγκεκριμένα από τις Βρυξέλλες, όπου επέστρεψε αμέσως μετά το σόου που έδωσε μαζί με τον Κωνσταντίνο Πλεύρη, κάνοντας χρήση της «ειδικής άδειας» που έχει λάβει να ταξιδεύει εκτός Ελλάδας, αποκλειστικά προς τις Βρυξέλλες, αποκλειστικά για λόγους που σχετίζονται με τα καθήκοντά του ως ευρωβουλευτή και δίνοντας το “παρών” στο ελληνικό προξενείο. Παραμένει, βέβαια, αναπάντητο γιατί, ενώ είχε προηγηθεί η καταδίκη του, αυτή η ειδική άδεια παρέμεινε σε ισχύ.

Η δήλωση του Λαγού ότι δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο σημαίνει κατ’ ουσίαν ότι δεν έχει και πρόθεση να έρθει στην Ελλάδα και να συλληφθεί. Έχουμε λοιπόν το παράδοξο φαινόμενο, πριν ακόμα η δίκη ολοκληρωθεί, ο άνθρωπος που έχει φάει τη μεγαλύτερη ποινή σε αυτήν να φεύγει με την άνεσή του στο εξωτερικό, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση διαρρέει προς τα ΜΜΕ «ειδήσεις» για την ετοιμότητα της αστυνομίας, η οποία έχει σχηματίσει κλοιό γύρω από τους καταδικασμένους για να τους συλλάβει μόλις λάβει τα σχετικά εντάλματα.

Πάντως, η διαδικασία σύλληψης του Γιάννη Λαγού και παράδοσής του στην Ελλάδα, θεωρητικά τουλάχιστον, δεν είναι πολύ δύσκολη. Όπως δήλωσε μιλώντας στον 105,5 στο Κόκκινο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ψηφοφορίες για την άρση ασυλίας πραγματοποιούνται πολύ τακτικά στο Ευρωκοινοβούλιο και ήδη από την ευρωομάδα της Αριστεράς GUE/NGL έχει τεθεί αίτημα να εξεταστεί κατά προτεραιότητα η άρση ασυλίας του Λαγού, δεδομένου ότι έχει ήδη καταδικαστεί. Από τη στιγμή που θα γίνει αυτό, είναι ζήτημα χρόνου να υπάρξει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και να οδηγηθεί ο ναζιστής εγκληματίας κατάδικος στην Ελλάδα για να εκτίσει την ποινή του.

Σε κάθε περίπτωση, η επιθετική κίνηση του Λαγού να αρνηθεί να αναγνωρίσει την απόφαση του δικαστηρίου σφίγγει τον κλοιό και για όσους εκ των καταδικασθέντων εμφανίζονται να εργάζονται για λογαριασμό του στην Ευρωβουλή, ανάμεσά τους ο Γ. Γερμενής και ο Π. Ηλιόπουλος, οι οποίοι αναμφίβολα δεν πρέπει να ένιωσαν άνετα σχετικά με τις δικές τους αιτήσεις για αναστολή ακούγοντας την επιστολή του εργοδότη τους.

Πηγή:Αυγη