Newsroom

Newsroom

Ναζιστική πρόκληση στο Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών: Σβάστικες στους τοίχους μετά από αντιφασιστικό σεμινάριο

Καθημερινές πλέον οι προκλήσεις των ναζί

neo nazi rally 1

Κινούμενοι, όπως πάντα στο σκοτάδι, τα ξημερώματα της Πέμπτης άγνωστοι ζωγράφισαν σβάστικες την είσοδο του κτηρίου όπου στεγάζεται το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών και η Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” στο Μεταξουργείο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ιστοσελίδα «οι ναζί προφανώς ενοχλήθηκαν από τα αντιφασιστικά σεμινάρια με θέμα “Τί είναι ο ναζισμός;” που ξεκίνησαν στον χώρο μας χτες Τετάρτη 27/3 με μεγάλη επιτυχία και συνεχίζονται τις επόμενες μέρες. Τέτοιες θρασύδειλες επιθέσεις όχι μόνο δεν μας φοβίζουν αλλά αντίθετα δυναμώνουν τον αγώνα μας για αλληλεγγύη σε πρόσφυγες και μετανάστες, όπως και τις κοινές δράσεις μας μαζί τους ενάντια στη φτώχεια, τον πόλεμο και το φασισμό. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που φασίστες επιχειρούν ανεπιτυχώς να εκφοβίσουν τους ανθρώπους του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών κατά τη διάρκεια των 15 χρόνων απρόσκοπτης λειτουργίας μας με πάνω από 8.000 μετανάστες και πρόσφυγες και ντόπιους να έχουν μέχρι στιγμής παρακολουθήσει  δωρεάν μαθήματα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας, αγγλικών, γερμανικών και ισπανικών».

«Η αποθράσυνση των νεοναζί οφείλεται τόσο στην ατιμωρησία τους από την αστυνομία όσο και στην ενεργότερη παρουσία της εγκληματικής Χρυσής Αυγής στους δρόμους των πόλεων, με αφορμή τις υποψηφιότητες νεοναζί για τις αυτοδιοικητικές εκλογές», αναφέρει το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, απευθύνοντας παράλληλα κάλεσμα «προς όλους όσους δεν ανέχονται το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο να πλαισιώσουν τις επόμενες αντιφασιστικές  εκδηλώσεις της ΚΑΡ στον χώρο του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…