Ναζιστικές αναφορές σε κράνη αστυνομικών: Η «Armeekorps» της Βέρμαχτ επισκέφτηκε τα… Εξάρχεια

Ποιος θα μας προστατέψει από τους... προστάτες;

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες που απεικονίζουν ναζιστικές αναφορές στα κράνη αστυνομικών που συμμετείχαν στις χθεσινές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ για τη διάλυση των εκδηλώσεων μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Συγκεκριμένα, στις φωτογραφίες που συγκέντρωσε απο διαφορετικές πηγές η οργάνωση No Borders φαίνονται τουλάχιστον δύο αστυνομικοί των οποίων τα κράνη φέρουν στο πίσω μέρος την εικόνα μιας σιδηρογροθιάς με τον λατινικό αριθμό ΧΧΧΙ γραμμένο μέσα.

Ο συγκεκριμένος αριθμός φέρεται να είναι ευθεία αναφορά στo 31ο Σώμα Στρατού της Βέρμαχτ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για ένα σώμα που είχε μικρή διάρκεια ζωής και αν και δημιοουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1942, εντούτοις ήταν ενεργό μόνο από την 27 Μαρτίου 1945, έως τις 8 Μαΐου 1945, την ημέρα δηλαδή της υπογραφής του γερμανικού συμφώνου παράδοσης στον Κοκκινο Στρατό της Σοβιετικής Ένωσης.

Έχουν ξεφύγει

Posted by NoBorders on Sunday, December 6, 2020

Το XXXI Armeekorps της Βέρμαχτ δημιουργήθηκε στην περιοχή του ποταμού Εμς και γι’ αυτό τον λόγο ήταν γνωστό και ως Korps Ems, ενώ επικεφαλής το σώματος ήταν ο Ζιγκφριντ Ρασπ.

Από τη διάλυσή του λοιπόν το 1945, το 31ο Σώμα Στρατού της Βέρμαχτ αναγεννήθηκε χθες στα Εξάρχεια, χάρη στους θαυμαστές του που έχουν βρει καταφύγιο στις γραμμές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Άλλωστε, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται αντίστοιχο περιστατικό. Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της δίκης της Χρυσής Αυγής το διαδίκτυο κατακλύστηκε από αντίστοιχες εικόνες ενός αστυνομικού των ΜΑΤ με ναζιστικά τατουάζ.

Καθημερινά παρών στην Αλεξάνδρας εκείνες τις ημέρες, ο αστυνομικός φρόντιζει να φαίνεται πάντα το τατουάζ του, ένας Σιδηρούς Σταυρός, παλαιό σύμβολο του γερμανικού μιλιταρισμού, που χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ειδικά από τη Λουτβάφε, με τον οποίο τιμήθηκε από τον Χίτλερ ο ναζιστής εγκληματίας πολέμου Χέρμαν Γκέρινγκ.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Όσο σιωπητήριο και να προσπαθήσουν να επιβάλουν ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει»

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ προκάλεσε η απόφαση του Κωνσταντίνου Τασούλα να απορρίψει…