Newsroom

Newsroom

Ναζιστικές αναφορές σε κράνη αστυνομικών: Η «Armeekorps» της Βέρμαχτ επισκέφτηκε τα… Εξάρχεια

Ποιος θα μας προστατέψει από τους... προστάτες;

5199865

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν οι φωτογραφίες που απεικονίζουν ναζιστικές αναφορές στα κράνη αστυνομικών που συμμετείχαν στις χθεσινές επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ για τη διάλυση των εκδηλώσεων μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. 

Συγκεκριμένα, στις φωτογραφίες που συγκέντρωσε απο διαφορετικές πηγές η οργάνωση No Borders φαίνονται τουλάχιστον δύο αστυνομικοί των οποίων τα κράνη φέρουν στο πίσω μέρος την εικόνα μιας σιδηρογροθιάς με τον λατινικό αριθμό ΧΧΧΙ γραμμένο μέσα.

Ο συγκεκριμένος αριθμός φέρεται να είναι ευθεία αναφορά στo 31ο Σώμα Στρατού της Βέρμαχτ κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Πρόκειται για ένα σώμα που είχε μικρή διάρκεια ζωής και αν και δημιοουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 1942, εντούτοις ήταν ενεργό μόνο από την 27 Μαρτίου 1945, έως τις 8 Μαΐου 1945, την ημέρα δηλαδή της υπογραφής του γερμανικού συμφώνου παράδοσης στον Κοκκινο Στρατό της Σοβιετικής Ένωσης.

Έχουν ξεφύγει

Posted by NoBorders on Sunday, December 6, 2020

Το XXXI Armeekorps της Βέρμαχτ δημιουργήθηκε στην περιοχή του ποταμού Εμς και γι’ αυτό τον λόγο ήταν γνωστό και ως Korps Ems, ενώ επικεφαλής το σώματος ήταν ο Ζιγκφριντ Ρασπ.

Από τη διάλυσή του λοιπόν το 1945, το 31ο Σώμα Στρατού της Βέρμαχτ αναγεννήθηκε χθες στα Εξάρχεια, χάρη στους θαυμαστές του που έχουν βρει καταφύγιο στις γραμμές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Άλλωστε, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζεται αντίστοιχο περιστατικό. Κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της δίκης της Χρυσής Αυγής το διαδίκτυο κατακλύστηκε από αντίστοιχες εικόνες ενός αστυνομικού των ΜΑΤ με ναζιστικά τατουάζ.

Καθημερινά παρών στην Αλεξάνδρας εκείνες τις ημέρες, ο αστυνομικός φρόντιζει να φαίνεται πάντα το τατουάζ του, ένας Σιδηρούς Σταυρός, παλαιό σύμβολο του γερμανικού μιλιταρισμού, που χρησιμοποιήθηκε ευρύτατα από τους ναζί κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ειδικά από τη Λουτβάφε, με τον οποίο τιμήθηκε από τον Χίτλερ ο ναζιστής εγκληματίας πολέμου Χέρμαν Γκέρινγκ.

5f8e9917825e6326102eac32

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

kallianos

Το ξέσπασμα του Γιάννη Καλλιάνου: «Αυτό που έκαναν στον πατέρα μου θα το πληρώσουν ακριβά» (video)

Ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Καλλιάνος βιώνει τον δικό του «Γολγοθά»…

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

AP24114688766400

Ξεσηκωμός στην Αργεντινή – Μαζικές διαδηλώσεις υπέρ της δημόσιας δωρεάν παιδείας (photos)

Έως και 1 εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους - Χώροι «κατήχησης» της αριστεράς τα πανεπιστήμια, σύμφωνα…

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

at agion 1 1 1

Άγιοι Ανάργυροι: Ξεσπάει ο πατέρας της Κυριακής – «Να πετάξουν τη στολή οι αστυνομικοί» (video)

23 ημέρες έχουν περάσει από την δολοφονία της Κυριακής Γρίβα, έξω από το Τμήμα των…