Ναζιστική ορολογία χρησιμοποίησε ο Αυγενάκης για την τακτική της ΝΔ στις εκλογές

Ανατριχίλα. Τη λέξη "Κεραυνοβόλος πόλεμος (blitzkrieg)" με την οποία οι Ναζί του Αδόλφου Χίτλερ χαρακτήριζαν τις πολεμικές τους επιθέσεις στην Ευρώπη κατά τον Β παγκόσμιο πόλεμο, χρησιμοποίησε ο Γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης για να χαρακτηρίσει την τακτική του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές.

5b4f7a531dc5245b498b461e

Πιο συγκεκριμένα, o κ. Αυγενάκης, στην ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, παρουσία και του Κώστα Καραμανλή, είπε πως: «Οι επόμενες εκλογές θα είναι ένας «κεραυνοβόλος πόλεμος» όπως λένε στην στρατηγική θεωρία»

Για την ιστορία, ο όρος κεραυνοβόλος πόλεμος (από το γερμανικό «Μπλίτσκριγκ» (Blitzkrieg)) αναφέρεται σε πολεμική τακτική, την οποία επινόησε και εφάρμοσε ο Γερμανός στρατηγός Χάινς ΓΚουντέριαμ  κατά τη διάρκεια του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου . Επονομάστηκε έτσι επειδή περιλάμβανε αιφνιδιαστικές επιθέσεις, ταχύτατες προωθήσεις δυνάμεων των Ναζί στην εχθρική περιοχή με συντονισμένη ισχυρή υποστήριξη από αεροπορικές δυνάμεις, που κτυπούσαν και αιφνιδίαζαν τον εχθρό όπως ακριβώς θα έκανε ένας κεραυνός. Οι Γερμανικές δυνάμεις όφειλαν πολλές από τις νίκες τους στην τακτική αυτή: Η εισβολή, για παράδειγμα, του Χίτλερ στην Πολωνία και στη Γαλλία ήταν αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της τακτικής.  

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…