Newsroom

Newsroom

Ναυάγησε η κατασκευή αποτεφρωτηρίου στο Μαρκόπουλο

Δεν πρόκειται να προχωρήσει τελικά η κατασκευή αποτεφρωτηρίου στο Μαρκόπουλο, μετά τις δυναμικές αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Κατά τη…

Δεν πρόκειται να προχωρήσει τελικά η κατασκευή αποτεφρωτηρίου στο Μαρκόπουλο, μετά τις δυναμικές αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι δημοτικοί σύμβουλοι ανέκρουσαν πρύμναν και καταψήφισαν την εκτέλεση του έργου.

Η πρόταση καταψηφίστηκε από δεκαεννιά δημοτικούς συμβούλους, εκ των οποίων οι έντεκα της συμπολίτευσης, ενώ δεν ετέθη θέμα παραταξιακής πειθαρχίας. Η αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου ήταν κατάμεστη από κόσμο, θυμίζοντας κάτι από λαϊκό δικαστήριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της αντιτιθέμενης στο έργο «Κίνησης πολιτών» Νικήτας Βλάχος κατέθεσε κείμενο ακύρωσης με 2.500 υπογραφές.

Κατά τη συζήτηση ο δήμαρχος, Σωτήρης Μεθενίτης, επανέλαβε την αρχική πρόταση, με μόνη αλλαγή τη χωροθέτηση του Αποτεφρωτηρίου, πλησίον του Βιομηχανικού Πάρκου (ΒΙΠΑ) Μαρκοπούλου, στα σύνορα με τα Καλύβια.

Όπως διευκρίνισε, η νέα χωροθέτηση αποφασίστηκε έπειτα από τις ενστάσεις που εξέφρασε το σώμα των πιστών, μη επιθυμώντας τη γειτνίαση του Αποτεφρωτηρίου με το Δημοτικό Κοιμητήριο, καθώς θεώρησαν ότι «έτσι εξισώνεται η αποτέφρωση με τη χριστιανική ταφή».

Σύμφωνα με τον κ. Μεθενίτη το σκεπτικό της απόφασης για την κατασκευή του Κέντρου Αποτέφρωσης Νεκρών βασίστηκε τόσο στην κατοχύρωση ενός ατομικού δικαιώματος όσο και της εξεύρεσης οικονομικών πόρων.
Η λειτουργία του ΚΑΝ, τόνισε, δίνει σε όσους – κυρίως ετερόθρησκους – πολίτες το επιθυμούν, τη δυνατότητα να κάνουν χρήση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους, το οποίο έχει εξειδικευτεί με σχετικό Νόμο και Προεδρικό Διάταγμα, για την τελική αυτοδιάθεση του σώματός τους, με τη διαδικασία της αποτέφρωσης αντί της ταφής.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, ζήτησε την αναστολή της απόφασης για την κατασκευή του έργου επικαλούμενος την «απουσία της αναγκαίας ευρύτερης κοινωνικής συναίνεσης».

Οι σύμβουλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε πρόσφατη ανακοίνωσή τους, σημείωσαν: «Μία σειρά από ατυχείς συγκυρίες συνέτειναν στο να μη μελετηθεί επαρκώς το θέμα από την παράταξή μας και να προκύψει τότε αυτή η θέση».

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο επικεφαλής της παράταξης, που πρόσκειται στο ΠαΣοΚ, Γιάννης Πολίτης, να αποχωρήσει δηλώνοντας, μεταξύ άλλων ότι «παραμένει ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και ότι με αυτές τις πρακτικές καταλύονται η δημοκρατική λειτουργία και οι θεσμοί του δήμου».

Την απόφαση της παράταξης στηλίτευσε, τότε, με επιστολή του, στην οποία έκανε λόγο για «αξιοθρήνητη, γελοία και θρησκόληπτη στάση» και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος.

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

fotovolida

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

Ο άνδρας εκτόξευσε χθες το απόγευμα μία ναυτική φωτοβολίδα που κατέληξε στην αυλή σπιτιού, με…

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας