Newsroom

Newsroom

Ναυάγιο στην Πύλο: Τουλάχιστον 209 Πακιστανοί μεταξύ των θυμάτων, σύμφωνα με την κυβέρνηση της χώρας

Ειδικότερα, απ' αυτά τα 209 «θύματα», 181 ήταν από το Πακιστάν και 28 από το διοικούμενο από το Πακιστάν τμήμα του Κασμίρ.

πυλος10

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ερευνών του Πακιστάν που αναφέρει το Reuters, τουλάχιστον 209 «θύματα» στο υπερφορτωμένο σκάφος που ναυάγησε στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου ήταν Πακιστανοί.

Ειδικότερα, απ’ αυτά τα 209 «θύματα», 181 ήταν από το Πακιστάν και 28 από το διοικούμενο από το Πακιστάν τμήμα του Κασμίρ, σύμφωνα με την εν λόγω πακιστανική κυβερνητική υπηρεσία. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι δείγματα DNA από 201 οικογένειες συγκεντρώθηκαν από αξιωματούχους για να βοηθήσουν την Ελλάδα στις ταυτοποιήσεις.

Δεν έγινε αμέσως σαφές σε ποια βάση η υπηρεσία αναφέρει τους ανθρώπους αυτούς ως θύματα, καθώς ο επίσημος απολογισμός του δυστυχήματος εξακολουθεί να είναι στους 82 νεκρούς ενώ οι επιζώντες ανέρχονται σε 104, από τους οποίους 12 είναι Πακιστανοί. Εκατοντάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι βρίσκονταν μέσα στο σκάφος που ναυάγησε.

Μια πόλη βυθισμένη στο πένθος

Στο μεταξύ, τις τελευταίες ημέρες στο Μπαντλί, μια μικρή πόλη του Πακιστάν, συγγενείς των αγνοουμένων δίνουν δείγματα DNA για να βοηθήσουν στον εντοπισμό των 82 νεκρών από το ναυάγιο.

Επισκέπτες πηγαινοέρχονταν στα σπίτια απελπισμένων οικογενειών σε αυτή την πόλη των 15.000 κατοίκων που βρίσκεται σε απόσταση τέσσερις ώρες οδικώς νοτιοανατολικά του Ισλαμαμπάντ, στο τμήμα του Κασμίρ που ελέγχεται από το Πακιστάν.

Συγγενείς αγνοουμένων παρέμειναν καθισμένοι στους δρόμους. Σαν να διατηρούν μια μάταιη ελπίδα, κηδείες δεν έχουν τελεστεί ακόμη.

Η Σαχνάζ Μπίμπι είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον 20χρονο γιο της Ιναάμ Σαφάτ, μια μέρα πριν ένα παλιό και υπερφορτωμένο αλιευτικό αναχωρήσει από τη Λιβύη για τα ύδατα της Μεσογείου, παίρνοντας μια από τις επικίνδυνες μεταναστευτικές διαδρομές στον κόσμο.

«Το βράδυ, ο γιος μου μου είπε ότι ο καιρός δεν ήταν καθαρός. Του είπα να μην ανέβει στο σκάφος, αλλά δεν με άκουσε», είπε η 50χρονη Μπίμπι αφού έδωσε δείγμα DNA σε ένα τοπικό νοσοκομείο.

«Μου είπε: “Μάνα, σε αφήνω, έχοντας την προστασία του Αλλάχ. Προσευχήσου για μένα», προσθέτει, με τη φωνή της βραχνή από το κλάμα, σκουπίζοντας τα δάκρυα με το σάλι της.

Οι ελληνικές αρχές δεν γνωρίζουν ακριβώς πόσα άτομα επέβαιναν στο σκάφος όταν σημειώθηκε το ναυάγιο, ένα από τα χειρότερα ανατολική Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια.

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…