Ναυάγιο στη Λέσβο: Άκαρπες οι έρευνες για τους 12 αγνοούμενους ναυτικούς

Υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες διεξάγεται η επιχείρηση του Λιμενικού

EK - Λιμενικο

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας συνεχίστηκαν, χωρίς αποτέλεσμα, οι έρευνες για τους 12 ανθρώπους που αγνοούνται από το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου RAPTOR ανοιχτά της Λέσβου.

Ήδη από το πρωί στις έρευνες συμμετέχει και ελικόπτερο του Λιμενικού.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του Λιμενικού, Νίκο Αλεξίου, η επιχείρηση διεξάγεται υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθώς όταν ελήφθη το σήμα κινδύνου από το πλοίο έπνεαν άνεμοι 9 με 10 μποφόρ, που πλέον έχουν υποχωρήσει στα 6 με 7 μποφόρ, ενώ τα κύματα έφταναν σε ύψος έως και 4,5 μέτρων.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο Open, η θερμοκρασία της θάλασσας χθες ήταν περίπου στους 20 βαθμούς Κελσίου, θερμοκρασία στην οποία ένας άνθρωπος εκτιμάται ότι μπορεί να επιβιώσει για 20-22 ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλοίο, που μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, επέβαιναν 14 άτομα (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι). Εξ αυτών, ένας Αιγύπτιος εντοπίστηκε ζωντανός μέσα σε βαρέλι, ενώ ένας ακόμα βρέθηκε νεκρός. Οι έρευνες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους 12 αγνοούμενους.

Στέφανος Κασσελάκης: Στείλτε μήνυμα στη κυβέρνηση – στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη

Στέφανος Κασσελάκης: Στείλτε μήνυμα στη κυβέρνηση – στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη

Ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε περιοδεία στην Ηλιούπολη και απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση