Ναυάγιο στα Κύθηρα: «Κατεβάσαμε ένα σάκο και σώσαμε 80 άτομα» – Συγκλονίζει ο εθελοντής που έσωσε με γερανό τους πρόσφυγες (Video)

Οι εικόνες αλλά και οι μαρτυρίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το ναυάγιο που σημειώθηκε την Πέμπτη στα Κύθηρα είναι «γροθιά» στο στομάχι - Συγκλονίζουν τα όσα αφηγείται ο κ. Πρωτοψάλτης, κάτοικος των Κυθήρων όταν έσπευσε στο σημείο του τραγικού συμβάντος με έναν οικοδομικό γερανό.

310818064 1739761409732147 5394074877527063659 n

Συγκλονίζει η περιγραφή του Μιχάλη Πρωτοψάλτη, του ανθρώπου που η συμβολή του κρίθηκε καθοριστική στη διάσωση δεκάδων ανθρώπων από βέβαιο θάνατο στα παγωμένα νερά της θάλασσας μετά το τραγικό ναυάγιο στα Κύθηρα.

Ο κ. Πρωτοψάλτης είναι κάτοικος των Κυθήρων και ήταν εκείνος που έσπευσε στο σημείο του τραγικού συμβάντος με έναν οικοδομικό γερανό βοηθώντας στην γρήγορη ανάσυρση των ναυαγών από τον τόπο του μαρτυρίου. «Ήταν ένας ανορθόδοξος τρόπος, που όμως έσωσε πολλές ζωές» ανέφερε.

Με δάκρυα στα μάτια, ο ίδιος περιέγραψε την εικόνα που αντίκρισε μόλις έφτασε στο σημείο. «Είδα ανθρώπους να χάνονται, να πέφτουν από τον γκρεμό και να πνίγονται» επισημαίνοντας πως δεν επρόκειτο για άφιξη προσφύγων αλλά για ναυάγιο που έθεσε σε κίνδυνο της ζωή τους.

«Σε ένα πατάρι στα βράχια βρίσκονταν στoιβαγμένοι 90 άνθρωποι. Καταφέραμε και βγάλαμε τους ογδόντα. Αν καθυστερούσαμε λίγο ακόμα, διότι ο κυματισμός ήταν πολύ μεγάλος, θα είχαν χαθεί περισσότεροι» ανέφερε. Όπως εξήγησε «φέραμε ένα μεγάλο γερανό με φορτηγό, δέσαμε ένα σάκο (big bag) όπου βάζουμε οικοδομικά υλικά και με μακριούς ιμάντες τον κατεβάζαμε κάτω. Έμπαινε μέσα στον σάκο ένας ή δυο (ναυαγοί) αναλόγως με πώς ήταν το κύμα, ανεβάζαμε τον σάκο και τους βγάζαμε στην επιφάνεια», περιέγραψε τη διαδικασία απεγκλωβισμού του κόσμου από τα βράχια.

Σοκάρουν τα βίντεο:

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…