Newsroom

Newsroom

ΝΑΤΟ: Καταδικάζει το δημοψήφισμα της Κριμαίας

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν καταδίκασε σήμερα το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Κριμαίας υποστηρίζοντας ότι…

nato 0

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν καταδίκασε σήμερα το σχεδιαζόμενο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Κριμαίας υποστηρίζοντας ότι η διενέργειά του παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και η διεξαγωγή του δεν είναι νόμιμη.

«Το αποκαλούμενο δημοψήφισμα στην Αυτόνομη Δημοκρατία της Κριμαίας που σχεδιάζεται για τις 16 Μαρτίου συνιστά μια άμεση παραβίαση του ουκρανικού συντάγματος και του διεθνούς δικαίου. Εάν διεξαχθεί, δεν θα έχει νομική ισχύ, ούτε πολιτική νομιμοποίηση» ανέφερε ο Ράσμουσεν στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τις συνομιλίες που διεξήχθησαν σήμερα στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, παρουσία των πρεσβευτών 50 χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

«Η διεξαγωγή του δημοψηφίσματος θα υπονομεύσει τις διεθνείς προσπάθειες για την εξεύρεση μιας ειρηνικής και πολιτικής λύσης στην κρίση της Ουκρανίας», επισήμανε.

Σύμφωνα με τον Ράσμουσεν, πολλές από τις 22 χώρες του Συμβουλίου Ευρωατλαντικής Εταιρικής Σχέσης και τις 28 χώρες του ΝΑΤΟ εξέφρασαν παρόμοιες ανησυχίες στη συνάντηση αυτή η οποία οργανώθηκε κατόπιν αιτήματος του Κιέβου. Ένας αξιωματούχος του ΝΑΤΟ που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του συμπλήρωσε ότι πολλές χώρες «καταδίκασαν απερίφραστα τις ενέργειες της Ρωσίας στην Κριμαία».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ο πρεσβευτής της Ρωσίας παρουσίασε επιχειρήματα με τα οποία υπερασπίστηκε τις ενέργειες της χώρας του. Ο Ράσμουσεν κάλεσε τη Μόσχα «να ενεργήσει με υπευθυνότητα» και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο.
 

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

03ca3a5a764245028e814d8eaaf30441 1

Συγκλονιστική Αριστοτέλους: Νίκησε τον καρκίνο μέσα σε 6 μήνες η Κύπρια αθλήτρια – «Ευτυχώς που διάλεξε εμένα» (Εικόνες)

Αυτή είναι η ιστορία της 32χρονης αθλήτριας του άλματος επί κοντώ.