Newsroom

Newsroom

Ναι στον «ταυτόχρονο» εμβολιασμό γρίπης και κορονοϊού , με ορισμένες όμως εξαιρέσεις

Ο «ταυτόχρονος» εμβολιασμός με το εμβόλιο της γρίπης και του κορονοϊού συνίσταται από τους ειδικούς, καθώς δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία του ανθρώπου, ξεκαθάρισε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

gripi

Η Μαρία Θεοδωρίδου ξεκαθάρισε πως ο εμβολιασμός με το εμβόλιο γρίπης και εμβολιασμού μπορεί να γίνει ταυτόχρονα, με ορισμένες όμως εξαιρέσεις. Συγκεκριμένα, άτομα που είναι ασυμπτωματικά και έχουν θετικό εργαστηριακό έλεγχο, εμβολιάζονται μόλις ολοκληρώσουν την αυτοαπομόνωση.

Παράλληλα, άτομα που είναι ασυμπτωματικά και έρχονται σε επαφή με κρούσμα, αλλά έχουν αρνητικό αρνητικό αποτέλεσμα κάνουν αμέσως εμβόλιο γρίπης αν θέλουν. Επίσης, όσοι νοσούν και έχουν συμπτώματα, περιμένουν να υποχωρήσουν τα συμπτώματα και να περάσει η περίοδος νόσησης. 

Εξάλλου, το εμβόλιο της γρίπης αρχίζει και πάλι να θεωρείται αναγκαίο σύμφωνα με τους ειδικούς, καθώς η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει και ο εποχιακός ιός επανέρχεται.

«Δεν έχουμε σαφή γνώση σε τι βαθμό μπορεί η λοίμωξη της γρίπης να επηρεάσει τον COVID, όμως πέρυσι είχαμε την ευτυχία η κινητικότητα του ιού της γρίπης στη χώρα να είναι χαμηλή, λόγω αποφυγής συνωστισμού και της τήρησης των μέτρων υγιεινής», είπε χαρακτηριστικά από την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας.

Η κα Θεοδωρίδου διευκρίνισε πως επιδημιολογικά η γρίπη κορυφώνεται Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, ενώ οι εμβολιασμοί αρχίζουν από τον Νοέμβριο. Όπως είπε, επειδή ο ιός της γρίπης «υφίστανται έντονες ή ήπιες μεταλλάξεις, με αποτέλεσμα να είναι λίγο διαφορετικός», είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός.

Επίσης, φέτος τα εμβόλια που κυκλοφορούν είναι τετραδύναμα και περιλαμβάνουν δύο στελέχη Άλφα και δύο στελέχη Βήτα. Έτσι, οι ομάδες που πρέπει να κάνουν πρώτες το εμβόλιο της γρίπης είναι οι εξής:

Έγκυες
Άστεγοι
Άτομα άνω των 60 ετών
Ενήλικες με υποκείμενα προβλήματα
Άτομα άνω των 6 μηνών
Άτομα με παθολογική παχυσαρκία, είτε ενήλικες, είτε παιδιά.
Παιδιά με θεραπεία με ασπιρίνη
Άτομα που είναι σε στενή επαφή με ευάλωτα άτομα ή παιδιά ηλικίας κάτω των 6 μηνών
Άτομα σε μονάδες φιλοξενίας ηλικιωμένων
Εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υγείας
Φοιτητές επαγγελμάτων υγείας σε άσκηση
 

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

CropImage 20

Τέμπη: Εντυπωσιακό γκραφίτι αφιερωμένο στη μνήμη της άτυχης Κέλλυς σε σχολείο της Καλαμαριάς

Το έργο έκανε την εμφάνισή του στο 6ο Λύκειο Καλαμαριάς, όπου είναι μαθήτρια η 17χρονη…