Newsroom

Newsroom

«Ναι, είμαι αντικομμουνιστής», παραδέχεται ο «Παπαρα-τσένκο» που τρόλαρε ο Κουτσούμπας

«Η ΕΣΣΔ μού προσέφερε το εμβόλιο κατά του κομμουνισμού»

5077667

Δεν λέει να κοπάσει το νέο «trend» που δημιούργησε άθελά του (;) ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στην ομιλία του κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. 

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας είχε αποκαλέσει τον ιστορικό Σεργκέι Ραντσένκο, ως… «Παπαρατσένκο» προκαλώντας, όπως ήταν λογικό κύματα αντιδράσεων. 

Ο Ραντσένκο πάντως σήκωσε το γάντι και το ίδιο βράδυ με διαδοχικές του αναρτήσεις έσπευσε να υποστηρίξει το έργο του, το οποίο βασιζόμενο σε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της ΕΣΣΔ, θέτει στο στόχαστρό του τον ρόλο του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου. 

Ωστόσο, ο ιστορικός επανήλθε, σε σχέση με τις κατηγορίες που δέχεται για «αντικομμουνισμό».

Ο ιστορικός Σεργκέι Ράντσενκο απάντησε και σε όσους υποστηρίζουν ότι είναι αντικομμουνιστής γράφοντας: «Παρεμπιπτόντως, όσοι υποστηρίζουν ότι είμαι αντικομμουνιστής: Συμφωνώ. Φυσικά, είμαι αντικομμουνιστής. Έχω εμπειρία από πρώτο χέρι από τη Σοβιετική Ένωση, η οποία μου πρόσφερε δωρεάν εμβόλιο εφ’ όρου ζωής κατά του κομμουνισμού. Δεν απαιτείται συμπληρωματική δόση».

Όποια κι αν είναι η άποψη του καθενός επί του θέματος, ελάχιστοι θα διαφωνήσουν με το ότι η αποστροφή του λόγου του Δημήτρη Κουτσούμπα ήταν ένα από τα πιο απολαυστικά στιγμιότυπα της κοινοβουλευτικής συζήτησης. 

 

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…