Ναγκόρνο Καραμπάχ: Κερδίζουν έδαφος οι πολεμικές συρράξεις- Καμία διάθεση για διάλογο

Συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ χωρίς να υπάρχει καμία διάθεση από τους εμπλεκόμενους να κάνουν πίσω.

armenia azerbaijan nagorno karabakh 1

Καθημερινά η διπλωματία χάνει έδαφος ενώ μάχες διεξάγονται και εκτός της διαφιλονικούμενης περιοχής με αμάχους ανάμεσα στα θύματα.

Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν απέρριψε την πιθανότητα έναρξης συνομιλιών με το Αζερμπαϊτζάν λέγοντας ότι «το κλίμα δεν είναι το σωστό». Ανάλογη και η στάση του Αζέρου προέδρου Ιλχάμ Αλίεφ που δήλωσε ότι οι απαιτήσεις του Γερεβάν είναι «απαράδεκτες».

Μετά από τρεις ημέρες μαχών πληροφορίες από το Αρμένικο υπουργείο Άμυνας ανέφεραν την Τρίτη (29/09) πως Τουρκικό F-16 κατέρριψε μαχητικό αεροσκάφος της Αρμενίας. Προηγουμένως, το Γερεβάν είχε αναφέρει ότι τουρκικά αεροσκάφη είχαν πάρει μέρος στο πλευρό του Μπακού, σε συγκρούσεις, όπου το τουρκικά F-16 υποστήριζαν τα μαχητικά του Αζερμπαϊτζάν.

Η Τουρκία έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς της Αρμενίας σύμφωνα με δήλωση (Bloomberg) του Διευθυντή Επικοινωνίας της προεδρίας Fahrettin Altun.

Στήριξη στο Μπακού από την Άγκυρα

Με τις κατηγορίες για παρέμβαση της Τουρκίας να πληθαίνουν, ο ίδιος Τούρκος αξιωματούχος, πήρε θέση στη διένεξη δηλώνοντας πως η Άγκυρα είναι έτοιμη να στηρίξει το Μπακού «τόσο στις διαπραγματεύσεις όσο και στη μάχη», ισχυριζόμενος ότι επίθεση κατά του Αζερμπαϊτζάν είναι επίθεση και κατά της Τουρκίας και πως η χώρα του θα βοηθήσει το Αζερμπαϊτζάν να ανακτήσει την αυτονομιστική περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Υπάρχει μόνο μια λύση σε αυτό το πρόβλημα» είχε δηλώσει νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Η αρμενία να αποσυρθεί από τα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν. Οσο δεν συμβαίνει αυτό, το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί».

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν υποστήριξε ότι το Γερεβάν έχει στρέψει τα συστήματα S-300 που διαθέτει προς την πλευρά της χώρας του. «Εχουμε πληροφορίες», είπε ο ταγματάρχης Βαγκιφ Βεργκάλι, «ότι τα συστήματα άμυνας του εναέριου χώρου του Γερεβάν κινούνται προς τις κατεχόμενες περιοχές. Και τα συστήματα αυτά θα καταστραφούν από τον στρατό μας μόλις μπουν στα κατεχόμενα εδάφη μας [του Ναγκόρνο Καραμπάχ]». Ο Βεργκάλι υποστήριξε ότι οι ισχυρισμοί ότι ο στρατός της Αρμενίας είναι «ανίκητος» δεν είναι τίποτα παραπάνω από παραμύθια.

Παρέμβαση Πούτιν – Μπάιντεν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κατά την διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της αρμενικής πλευράς, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, προειδοποίησε όλες τις αντιμαχόμενες πλευρές στην διένεξη τους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ να σταματήσουν τις εχθροπραξίες.

Με τις εχθροπραξίες να συνεχίζονται παρέμβαση είχαμε και από τον υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία, Τζο Μπάιντεν που κάλεσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ να ζητήσουν από την Τουρκία να μην εμπλακεί στη διένεξη μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…