«Να τον πω ψεύτη; Πολιτικό απατεώνα;»… επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη για νεκρούς και «μελέτη Τσιόδρα»

Ο Μητσοτάκης γνώριζε και μου απαντούσε με ψέμματα στη Βουλή

5074091

Δριμεία κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί ο Αλέξης Τσίπρας με ανάρτηση του στο Twitter για το θέμα των ΜΕΘ, επικαλούμενος μελέτη των κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα.

«Μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα από 5/21: 87% αυξημένη θνητότητα εκτός ΜΕΘ, 38,5% των θανάτων θα είχε αποφευχθεί αν είχε θωρακιστεί το ΕΣΥ», γράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «προφανώς τα γνώριζε ο κ. Μητσοτάκης όταν μου απαντούσε στη Βουλή».

«Να τον πω ψεύτη; Πολιτικό απατεώνα; Με 19.475 νεκρούς, τα λόγια χάνουν το νόημά τους…», σχολιάζει.

Σκληρή αντίδραση από ΣΥΡΙΖΑ

Για «χυδαία ψέματα» σε σχέση με το ζήτημα των ΜΕΘ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Πριν λίγες μέρες ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε το αδιανόητο στη Βουλή, ότι ‘δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερη θνησιμότητα’», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας ότι «σήμερα αποκαλύπτεται ότι ήδη από το Μάιο έχει στα χέρια του μελέτη από τους κ.κ. Τσιόδρα και Λύτρα, που δείχνει πως οι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ έχουν θνητότητα 87% και πως το ΕΣΥ αδυνατεί να ανταποκριθεί στον φόρτο όταν υπάρχουν πάνω από 400 διασωληνωμένοι, με αποτέλεσμα να πεθαίνουν ασθενείς που θα ζούσαν αν νοσηλεύονταν υπό άλλες συνθήκες».

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη πως «όχι μόνο είπε χυδαία ψέματα για να αποποιηθεί των ευθυνών του για τις χιλιάδες απώλειες που θα μπορούσαν να έχουν αποτραπεί. Όχι μόνο απαξιώνει συνειδητά την επιστήμη και την κοινή λογική για το πολιτικό του όφελος. Αλλά, αν και τον προειδοποιούσαν από το Μάιο οι επιστήμονες πως το ΕΣΥ δεν θα αντέξει και θα πεθαίνουν άνθρωποι, δεν έκανε και συνεχίζει να μην κάνει τίποτα για να το ενισχύσει».

«Με αποκορύφωμα», προσθέτει, «τον Προϋπολογισμό που με 130 νεκρούς μόλις χθες και 1.318 μόνο μέσα σε 12 μέρες στο Δεκέμβριο, θεωρεί λήξασα την πανδημία και κόβει 820 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες Υγείας, ενώ αρνείται ακόμα και τώρα την επίταξη ιδιωτικών και στρατιωτικών νοσοκομείων».

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι μόνο ψεύτης. Είναι και εγκληματικά αδιάφορος για χιλιάδες ζωές που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί».

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας