Newsroom

Newsroom

Να τι συμβαίνει στον εγκέφαλό σας όταν πίνετε (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι πραγματικά συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν πίνουμε; Αυτό βάλθηκε να απαντήσει μια αμερικανική μη κυβερνητική οργάνωση που απαρτίζεται από εξειδικευμένους χημικούς.

58667eb71dc5244d408b4778

Πρόκειται για την American Chemical Society η οποία αποφάσισε να εξηγήσει στον καθένα από εμάς με έναν απλό τρόπο τι ακριβώς συμβαίνει στον εγκέφαλό μας όταν καταναλώνουμε αλκοολούχα ποτά.

Αυτό που κρύβεται πίσω από ένα μήνυμα που έχει αποσταλεί από το πουθενά στο λάθος άτομο ή από έναν ξέφρενο χορό σε κάποιο κέντρο νυχτερινής διασκέδασης δεν είναι τίποτε άλλο από μία χημεία.

Το βίντεο που ακολουθεί επισημαίνει αρχικά ότι το αλκοόλ περιέχει αιθανόλη – δηλαδή οινόπνευμα – που είναι εκείνη η οργανική χημική ένωση η οποία ευθύνεται για την απρόσμενη χαλάρωση που νιώθετε όταν πίνετε ένα αλκοολούχο ποτό και τη μετέπειτα επιβράδυνση των αντανακλαστικών σας.

Η αιθανόλη είναι εκείνη που ευθύνεται επίσης για τις «ξεθωριασμένες» μνήμες που μπορεί να έχετε την επόμενη μέρα, μετά από ένα βράδυ κατά το οποίο ήπιατε λιγάκι παραπάνω.

Η αιθανόλη οδηγεί επίσης τον εγκέφαλο να παράγει ορμόνες όπως η αδρεναλίνη και η κορτιζόλη, οι οποίες ενισχύουν τις αισθήσεις κι αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό. Και μετά εμφανίζεται η ντοπαμίνη, η οργανική ουσία που ενεργοποιείται κάθε φορά σε στιγμές απόλαυσης και καλής διάθεσης. Αυτή ευθύνεται για τα άκυρα χαχανητά.

Δείτε το βίντεο:


Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…