Newsroom

Newsroom

Να τι πρέπει να κάνετε αν υποφέρετε από αϋπνίες

Η αϋπνία είναι ένα συχνό φαινόμενο. Αρκετά βράδια ξαπλώνουμε στο κρεβάτι χωρίς όμως να καταφέρνουμε να κοιμηθούμε, είτε λόγω υπερέντασης ή κάποιων προβλημάτων που μας απασχολούν.

5963b2ae1dc5242b748b45f0

Πώς μπορούμε όμως να γλιτώσουμε το να στριφογυρνάμε άσκοπα στο κρεβάτι, χωρίς να καταφέρνουμε να κλείσουμε μάτι;

Οι επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Northwestern στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι για να καταφέρουμε να κοιμηθούμε σχετικά εύκολα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι πριν πέσουμε στο κρεβάτι να έχουμε οργανώσει καλά την επόμενη ημέρα και γενικότερα το να έχουμε κάποιους στόχους στη ζωή μας ώστε αυτή να αποκτήσει ένα νόημα. 

Ο Jason Ong, αναπληρωτής καθηγητής νευρολογίας στο σχολείο ιατρικής του Πανεπιστημίου Feinburg και υπεύθυνος της έρευνας, δήλωσε:

«Βοηθώντας τους ανθρώπους να αποκτήσουν έναν σκοπό στη ζωή τους θα μπορούσε να είναι μια αποτελεσματική στρατηγική χωρίς τη χρήση υπνωτικών για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, ιδιαίτερα για ορισμένους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρό ζήτημα με την αϋπνία… Το να αποκτήσουμε ένα σκοπό στη ζωή είναι κάτι που μπορεί να καλλιεργηθεί και να ενισχυθεί με θεραπευτικές προσεγγίσεις» υποστηρίζει ο Jason Ong.

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Sleep, Science and Practice.

Παρόλο που οι συμμετέχοντες της μελέτης ήταν ηλικιωμένοι (ηλικίας 60-100 ετών), ο καθηγητής πιστεύει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας είναι το ίδιο αποτελεσματικά για όλες τις ηλικίες.

Οι 823 συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με τη ζωή τους. Για να καταλάβουν οι ερευνητές αν υπήρχε «νόημα» στη ζωή των συμμετεχόντων τους ρώτησαν.

«Αισθάνεστε καλά όταν σκέφτεστε τι κάνατε στο παρελθόν και τι ελπίζετε να κάνετε στο μέλλον;»

Όσοι αισθάνονταν ότι η ζωή τους είχε ένα νόημα ήταν 63% λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από αϋπνία. 

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…