Να τι θα σου συμβεί εάν σε δαγκώσει μια "μαύρη χήρα"

Το να σε δαγκώσει μια «μαύρη χήρα» σίγουρα είναι κάτι το τρομακτικό.

NewsRoom 12/06/2017 | 15:06

Τρομάζουμε μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να συμβεί αυτό, καθώς μιλάμε για μια δηλητηριώδη αράχνη.

Πρόκειται για την πιο επικίνδυνη αράχνη που συναντάμε στη. Ζει παντού στον κόσμο, εκτός από την Ανταρκτική. Το δηλητήριό της είναι γεμάτο νευροτοξίνες. Τα συμπτώματα από το τσίμπημά της μοιάζουν πολύ με αυτά της σκωληκοειδίτιδας.

Τι θα συμβεί λοιπόν στο σώμα μας αν μας δαγκώσει μια «μαύρη χήρα»;

Όπως γράφει το cnn.gr, μέσα στα πρώτα 15 λεπτά, όσο το δηλητήριο αρχίζει και μπαίνει στο νευρικό μας σύστημα, θα νιώσουμε πόνο και κράμπες στην περιοχή γύρω από το δάγκωμα.

Στην πρώτη ώρα, οι μηροί, η πλάτη και οι ώμοι θα εμφανίσουν σπασμούς, καθώς το δηλητήριο αναγκάζει το νευρικό σύστημα να απαλλαγεί από τους νευροδιαβιβαστές που κρατούν λειτουργικούς τους μυς. Κάτι που κάνει την όρθια στάση, ακόμα και το να κάθεσαι, ιδιαιτέρως απαιτητικό.

Για τις επόμενες δύο ώρες, το θύμα θα πονά αφόρητα και η κοιλιά του θα γίνει άκαμπτη.

Μέχρι τη 12η ώρα μετά το δάγκωμα, η αναπνοή θα έχει γίνει δύσκολη, οι σπασμοί θα έχουν γενικευτεί στο σώμα ενώ ίσως εκδηλωθούν παραισθήσεις.

Μετά τις 12 ώρες, τα συμπτώματα θα αρχίσουν να υποχωρούν, αν και πραγματική βελτίωση της κατάστασης δεν θα υπάρξει πριν περάσουν αρκετές μέρες. Η μυϊκή αδυναμία πάντως και οι σπασμοί μπορεί να συνεχιστούν ακόμα και για βδομάδες ή και μήνες.