Newsroom

Newsroom

Να "θολώσει τα νερά"…για το ασφαλιστικό επιχειρεί ο Άδωνης

Την προσωπική επιθυμία του «να επιτευχθεί η αποφυγή», όπως λέει, του μέτρου κατάργησης της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις καταθέτει μέσω της συνέντευξης του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπροέδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι «ως ΝΔ το έχουμε καταψηφίσει, το έχουμε καταγγείλει και έχουμε πει σε όλα τα διεθνή φόρα, στα οποία έχουμε φωνή, ότι δεν πρέπει να ισχύσει».

5b4af7ff1dc524de3f8b4567 1

Ερωτηθείς για το ασφαλιστικό το οποίο προτείνει η ΝΔ και για το οποίο έχει δεχθεί κριτική, ο κ. Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι «αυτό που εισηγήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ φυσικά δεν είναι σύστημα “Πινοσέτ”, αλλά είναι το σύστημα που εφάρμοσε στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ» και είναι, όπως λέει, «το σύστημα που ισχύει σήμερα στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη». Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, άλλαξε το σύστημα που σκέφτονται να εφαρμόσουν αν γίνουν κυβέρνηση με άλλο όνομα πιο σοσιαλιστικό. Αλλά και πάλι δεν πείθει καθώς ξεχνάει ότι, επί μνημονιακών κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ στήριξε συνολικά δώδεκα περικοπές που απέφεραν μειώσεις από 20% έως και άνω του 50% στις καταβαλλόμενες συντάξεις.

Όσο κι αν θέλουν στη ΝΔ να πείσουν ότι το πρόγραμμά τους για το ασφαλιστικό είναι… κάτι πιο σοσιαλιστικό , η αλήθεια είναι ότι το σύστημα ”Πινοσέτ” είναι στο μυαλό τους προς εφαρμογή. Κι αυτό δεν κρύβεται με τίποτα, όσο κι αν προσπαθεί ο αντιπρόεδρος της ΝΔ να «θολώσει τα νερά»…