Να σταματήσει το κρυφτό και να απαντήσει για τα δάνεια της ΝΔ καλεί τον Μητσοτάκη η Κουμουνδούρου

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ για τη διαρκή άρνησή της να απαντήσει στις αποκαλύψεις του Documento της περασμένης Κυριακής αναφορικά με μυστικές συναντήσεις που αποσκοπούν στη διαγραφή δανείων ύψους 200 εκατ. ευρώ, εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

59c10e1d1dc524fd078b47e0 1

«Η σιωπή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, σχετικά με τα δάνεια του κόμματός του, είναι εκκωφαντική. Δύο μέρες μετά το δημοσίευμα στον κυριακάτικο Τύπο σχετικά με παρασκηνιακές κινήσεις που φέρεται να έχει κάνει ο ίδιος ο πρόεδρος της Ν.Δ., προκειμένου να διαγραφούν τα δάνεια του κόμματός του, τα οποία ανέρχονται στα 200 εκατομμύρια ευρώ, και ακόμα δεν έχουμε λάβει κάποια απάντηση για το αληθές ή όχι του συγκεκριμένου δημοσιεύματος» αναφέρει χαρακτηρίζει η Κουμουνδούρου, καλώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί συγκεκριμένα τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αντί να παίζει κρυφτό, όπως έκανε στη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ την περασμένη Κυριακή, να δώσει, έστω και σήμερα, σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις». «Επιχείρησε ή όχι να διαγράψει τα δάνεια της Ν.Δ.; Με ποιο τρόπο σκοπεύει να χειριστεί τα χρέη του κόμματος του;» διερωτάται εύλογα το κυβερνών κόμμα.

Οι αποκαλύψεις του Documento

Υπενθυμίζεται ότι το Documento της Κυριακής αποκάλυψε τη μεθόδευση για τη διαγραφή μεγάλου μέρους των υπέρογκων δανείων της ΝΔ. Συγκεκριμένα έφερε στο φως μυστική συνάντηση που έγινε μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα και του Ινδού μεγαλοεπενδυτή Πρεμ Γουάτσα τις ημέρες των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνάντησης, εξετάστηκε το ενδεχόμενο αγοράς από funds των δανείων ύψους 200 εκατ. ευρώ που έχει η ΝΔ. 

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ρωτήθηκε ο Πρεμ Γουάτσα αν θα μπορούσε ο ίδιος ή ομάδα εταιρειών επιρροής του να αγοράσει τα δάνεια της ΝΔ. Η αγορά αυτών των δανείων φυσικά δεν θα γίνει στην πραγματική τιμή, αλλά στο 4% έως 15% της πραγματικής τιμής. Δηλαδή ένα fund θα αγοράσει τα δάνεια των 200 εκατ. ευρώ στα 8 έως 30 εκατ. ευρώ το πολύ.

Αναλυτικά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα στο documentonews.gr

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…