ΝΣ

Νίκος Σερβετάς

Να προσέχετε ποιους ψηφίζετε

Από την ψήφο 5 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του Χριστιανικού Λαϊκού Κόμματος της Νορβηγίας, εξαρτάται ότι παραμένει στην κυβέρνηση της χώρας η συμμαχία Δεξιών – Ακροδεξιών και δεν άλλαξε με κυβέρνηση Οικολόγων – Σοσιαλδημοκρατών.

Με ψήφους 98 υπέρ, 90 κατά και 2 αποχές, η Κεντρική Επιτροπή του Χριστιανικού Λαϊκού Κόμματος της Νορβηγίας, ψήφισε υπέρ της συνέχισης της υποστήριξης

Στις εκλογές που έγιναν πέρυσι τον Σεπτέμβριο στην Νορβηγία τα δύο μεγάλα μπλοκ συγκέντρωσαν από 80 έδρες του καθένα. Το μικρότερο απ’ όλα τα κόμματα, το Χριστιανικό Λαϊκό, με τις 8 έδρες του αποφάσισε να στηρίξει την υπερσυντηρητική κυβέρνηση και όχι να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης προς κεντροαριστερή κατεύθυνση.

Ο αρχηγός του, Κνουτ Άριλντ Χαρέιντ, βλέποντας ότι στις δημοσκοπήσεις του κόμμα του πάει, επί ένα χρόνο τώρα, από το κακό στο χειρότερο, εισηγήθηκε στα όργανα του Κόμματος αλλαγή ρότας.

Στην έκτακτη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής όμως, που έληξε πριν από λίγο, αποφασίστηκε να ηγούνται της κυβέρνησης οι Ακροδεξιοί και όχι οι Σοσιαλδημοκράτες.

Όλα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν 5 μέλη της κεντρικής επιτροπής, ενός μικρού κόμματος ψήφιζαν διαφορετικά.

Να προσέχετε λοιπόν ποιους ψηφίζετε. (Όχι μόνο ποιο κόμμα και ποιόν βουλευτή, αλλά και ποιον για μέλος στην Κεντρική Επιτροπή ή σε άλλο όργανο, ποτέ δε ξέρεις)

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…