Να πέσει "μαύρο" στις συνεδριάσεις της Εξεταστικής για την Υγεία ζητάει η ΝΔ

Μετά τις αποκαλύψεις για το πάρτι που γινόταν με την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στο ΚΕΕΛΠΝΟ και τις αναφορές που έγιναν για το ηχογραφημένο υλικό στο οποίο ο πρώην διευθυντής του Κέντρου Θεόδωρου Παπαδημητρίου εμφανίζεται να συνομιλεί με τον διευθυντή του πρώην υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη, ο εισηγητής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς, έθεσε ζήτημα μη προβολής της εξέτασης των μαρτύρων που δεν είναι πολιτικά πρόσωπα.

NewsRoom 30/11/2017 | 15:05

Του Άγγελου Προβολισιάνου

Μετά από παράπονα του Θεόδωρου Παπαδημητρίου για τον κίνδυνο αυτοενοχοποίησης λόγω ερωτήσεων που του έγιναν και αφορούσαν τις εκκρεμείς δικαστικές του υποθέσεις για το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Γιώργος Γεωργαντάς για λόγους συνηγορίας -όπως είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής- έθεσε ζήτημα για την προβολή των συνεδριάσεων που εξετάζονται μη πολιτικά πρόσωπα, ζητώντας εν ολίγοις να μην προβάλλονται.

«Δεν υπήρχε παλιά η πρακτική να υπάρχει η αναμετάδοση στις εργασίες Εξεταστικών Επιτροπών» είπε εισαγωγικά και πρόσθεσε πως κατανοεί την προβολή των εξετάσεων πολιτικών προσώπων, αλλά για τα μη πολιτικά πρόσωπα τόνισε πως διατηρεί νομικές επιφυλάξεις.

«Βάζετε θέμα αν μεταδίδονται οι συνεντεύξεις;» ρώτησε από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η Αννέτα Καββαδία, η οποία ξαναπήρε το λόγο για να επισημάνει: «Η ΝΔ αυτή τη στιγμή βάζει θέμα ζωντανής μετάδοσης των εργασιών της επιτροπής». Ο κ. Γεωργαντάς ισχυρίστηκε πως εξέφρασε έναν προβληματισμό, με αφορμή τις αιτιάσεις του μάρτυρα περί πιθανότητας αυτοενοχοποίησης. Μάλιστα, έκανε λόγο για προσβολή ατομικών δικαιωμάτων και ζήτησε να σταλεί το θέμα προς εξέταση από το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής. 

Οι βουλευτές της πλειοψηφίας προκάλεσαν τον κ. Γεωργαντά να καταθέσει επίσημο αίτημα στην Εξεταστική Επιτροπή, όμως εκείνος εν τέλει τα «μάζεψε», εξηγώντας πως απλά εξέφραζε προβληματισμούς και ανησυχίες.

Διαβάστε όσα συνέβησαν στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας